Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ρεκόρ εισπράξεων για το κύκνειο άσμα του «Χάρι Πότερ

 
Με ένα χτύπημα με το μαγικό ραβδί η τελευταία ταινία του Χάρι Πότερ έσπασε σε μεγάλο βαθμό το ρεκόρ εισπράξεων για το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της στη Βόρεια Αμερική, συγκεντρώνοντας 168,6 εκατομμύρια δολάρια, όπως εκτιμάται από την εταιρεία στατιστικών στοιχείων της κινηματογραφικής βιομηχανίας Exhibitor Relations.
 
Με την ταινία «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου (μέρος δεύτερο)» ο νεαρός μάγος δεν εξολόθρευσε μόνο τον ορκισμένο εχθρό του Βόλντεμορτ, αλλά ξεπέρασε κατά πολύ και το τελευταίο επεισόδιο των περιπετειών του Μπατμαν, «Σκοτεινός Ιππότης», το οποίο κατείχε από το 2008, το ρεκόρ για το καλύτερο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής όλων των εποχών, με έσοδα 58 εκατ. δολάρια.
Η Potter-Mania καλά κρατεί και στον υπόλοιπο κόσμο, με τις εισπράξεις να έχουν ξεπεράσει τα 82.5 εκατ. δολάρια. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι μόλις τελειώσει το Σαββατοκύριακο το Deathly Hallows pt.2 θα έχει γίνει η ταινία με το μεγαλύτερο «άνοιγμα» όλων των εποχών, σπάζοντας το ρεκόρ που κρατάει μια άλλη ταινία του μικρού μάγου το Harry Potter and the Half-Blood Prince με 394 εκατ. δολάρια στις πρώτες ημέρες προβολής του.

Οι ταινίες του Harry Potter αποτελούν το εμπορικότερο franchise όλων των εποχών με εισπράξεις 6.4 δις. δολαρίων παγκοσμίως χωρίς να υπολογίσουμε βέβαια τα έσοδα από την τελευταία ταινία που κλείνει τον κύκλο που άνοιξε απόλυτα επιτυχημένα όπως αποδείχτηκε το 2001.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin