Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Βρήκαν σπάνια κοιτάσματα στο βυθό του Ειρηνικού


Κοιτάσματα ορυκτών που είναι γνωστά ως σπάνιες γαίες έως και χίλιες φορές μεγαλύτερα από αυτά που έχουν βρεθεί στο έδαφος, έχουν εντοπιστεί στο βυθό του Ειρηνικού, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου που επικαλούνται ερευνητές.

Τα αποθέματα αυτά εκτιμάται ότι φθάνουν τα 100 δισεκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με την καθημερινή οικονομική εφημερίδα Nikkei.


Πιστεύεται ότι βρίσκονται σε βάθος 3.500 ως 6.000 μέτρων και καλύπτουν μια έκταση 11 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Η Κίνα, η οποία παράγει το 97% των παγκόσμιων αποθεμάτων σπανίων γαιών, επιβάλει το τελευταίο διάστημα περιορισμούς στις εξαγωγές των στρατηγικής σημασίας αυτών μετάλλων, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ηλεκτρονικών, μαγνητών, μπαταριών κ.ά. προϊόντων, εγείροντας ανησυχίες διεθνώς για την επάρκεια της προσφοράς και προκαλώντας την άνοδο της τιμής τους.

Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Τόκιο και της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Θαλάσσιας και Χερσαίας Επιστήμης και Τεχνολογίας δημοσιεύεται σήμερα στην Διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής επιστημονικής επιθεώρησης Nature Geoscience, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin