Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Δέκα νεκροί από εκρήξεις σε βάση της Κύπρου

 

 Κρανίου τόπο θυμίζει η ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι της Κύπρου, έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Εκτός από τον αριθμό των νεκρών που, σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ανέρχονται σε δέκα και τον αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών, μεταδίδεται ότι οι εγκαταστάσεις στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο έχουν καταστραφεί σε ποσοστό 80%.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταστροφή προκλήθηκε, όταν φωτιά που είχε ξεσπάσει κοντά στη ναυτική βάση έφτασε σε δύο δεσμευμένα, στα οποία ήταν αποθηκευμένη μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας. Μετά την ανάφλεξη των εμπορευματοκιβωτίων ακολούθησαν μεγάλες εκρήξεις. 

Οι εκρήξεις, όπως ενημερώνει η αστυνομία οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας.

Άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών, ενώ ασθενοφόρα ακόμα και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων έχουν μεταβεί στη σκηνή.

Στη ναυτική βάση βρίσκονταν και 20 Έλληνες αξιωματικοί του Πλεμικού Ναυτικού, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κυπριακό ηλεκτρονικό μέσο «Φιλελεύθερος» ο γύρω χώρος έξω από τη Ναυτική Βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος έξω από τη Βάση είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων.

Από τις εκρήξεις ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού στο ύψος της κοινότητας Μαρί έχει γεμίσει από θραύσματα. Δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο για να καθαρίσει το δρόμο και να ρυθμίσει την κίνηση.

Στο μεταξύ, βλάβες σημειώθηκαν στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι βλάβες εκτιμάται ότι οφείλονται στις εκρήξεις.

Η Αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.

Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί.

Η αστυνομία έχει κλείσει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις 6 η ώρα το πρωΐ ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό υψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin