Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ρίο Ντε Τζανέιρο: Η παγκόσμια πρωτεύουσα του γκέι τουρισμού

Ρίο Ντε Τζανέιρο: Η παγκόσμια πρωτεύουσα του γκέι τουρισμού 
Σε παγκόσμια πρωτεύουσα του τουρισμού για ομοφυλόφιλους εξελίσσεται το Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο θα φιλοξενήσει την ερχόμενη πενταετία τόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, όσο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πλαίσιο αυτής της οργανωμένης προσπάθειας, τους τελευταίους μήνες, έχουν αναληφθεί πολλές πρωτοβουλίες των αρχών με στόχο την βελτίωση της ζωής των ομοφυλόφιλων, των τραβεστί και των τρανσέξουαλ στο Ρίο: μαθήματα φωνητικής για τραβεστί, προγράμματα κατά του εκφοβισμού των ομοφυλόφιλων, καθώς και μία νέα νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τις διακρίσεις στα κέντρα διασκέδασης της πόλης.

Ηδη από τον περασμένο Φεβρουάριο ο δήμαρχος του Ρίο, Εντουάρντο Παές, ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής γραμματείας για το δικαίωμα στην σεξουαλική διαφορά, την οποία διευθύνει ένας ομοφυλόφιλος μόδιστρος, ο Κάρλος Τουφβεσόν. «Προσωπικά πιστεύω ότι όποιος θέλει να βγάλει χρήματα στο Ρίο, μπορεί να ανοίξει οποιουδήποτε είδους μαγαζί για ομοφυλόφιλους. Είναι μια σίγουρη επένδυση» αναφέρει ο κύριος Τουφβεσόν, χαρακτηρίζοντας αχρείαστη τη «γκετοποίηση».

Οι πρωτοβουλίες των αρχών είναι και, δυνάμει, πηγές κερδοφορίας. Υπολογίζεται ότι πέρυσι, το 25% των τουριστών που επισκέφτηκαν το Ρίο ήταν ομοφυλόφιλοι. Ο οργανισμός τουρισμού της πόλης επιδιώκει να αυξήσει κι άλλο το ποσοστό, δημοσιεύοντας ιλουστρασιόν φυλλάδια με καλογυμνασμένους άνδρες και σλόγκαν του τύπου: «ζήστε την εμπειρία του Ρίο.»!

Ωστόσο, θρησκευτικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί, αντιδρώντας με ποικίλες αντιδράσεις, όπως διαφημιστικές πινακίδες κατά της ομοφυλοφιλίας. Οι ακτιβιστές απαντούν σε τέτοιες ενέργειες με επαίνους στην κυβέρνηση για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αλλά και…ειδικές εκδηλώσεις, όπως η «εβδομάδα διαφορετικότητας», που εγκαινιάστηκε χτες στο Ρίο.

Τις εκδηλώσεις εγκαινίασε μια εντυπωσιακή Βραζιλιάνα, με μαυρισμένα πόδια και κολλητή φούστα. Μπροστά σε ένα ακροατήριο που αποτελούνταν αποτελείται από την αφρόκρεμα του Ρίο Ντε Τζανέιρο (ποπ σταρ, πασίγνωστοι αθλητές, πρωταγωνιστές σε σαπουνόπερες κτλ), το όμορφο μοντέλο πήρε το μικρόφωνο και είπε απλά απευθύνεται στο κοινό: «Με λένε Λία και είμαι τρανσέξουαλ» - για να ακολουθήσει παροξυσμός από χειροκροτήματα και σφυρίγματα. Η εξήγηση είναι απλή: η Λία Τι είναι το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο της Βραζιλίας. Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο δήμαρχος του Ρίο. «Το Ρίο είναι μια πόλη χωρίς προκαταλήψεις. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα με την καρδιά μας» είπε χαρακτηριστικά. 
 
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin