Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Κρίσιμες συσκέψεις για το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

 
 
  Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τη μετάδοση της κρίσης στην Ευρωζώνη και για χρέος στην Ιταλία, καθώς και η εμπλοκή που παρατηρείται σε ότι αφορά τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων, στην έκτακτη πρωινή σύσκεψη την οποία συγκαλεί ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι στις 08.00 το πρωί (09.00 ώρα Ελλάδος). .


Η σύσκεψη θα γίνει λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και θα συμμετάσχει και ο Έλληνας υπουργός Οικονομιών Ευ. Βενιζέλος.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, o πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο επίτροπος Όλι Ρεν.
Στόχος είναι να βρεθεί ένα σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη πριν τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup, ικανό να στείλει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στις αγορές.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα ζητούν από το Eurogroup να βρει λύση στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και ειδικά τον όρο που προβλέπει ότι η όποια λύση δεν πρέπει να θεωρηθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως «επιλεκτική χρεοκοπία».
Ζητούν ακόμη από την ΕΚΤ να ξεκαθαρίσει εάν σε αυτή την περίπτωση θα δέχεται ως ενέχυρο για παροχή ρευστότητας στις τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα.
Ο εκπρόσωπος του Χερμαν Βαν Ρομπάι Dirk De Backer είπε: «Είναι μια συνάντηση για συντονισμό και όχι μια συνάντηση για διαχείριση της κρίσης». Πρόσθεσε πως η Ιταλία δεν θα είναι στην ατζέντα. Ωστόσο δύο επίσημες πηγές τόνισαν στο Reuters ότι η κατάσταση στην Ιταλία θα συζητηθεί.
Η Ιταλία, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη, θεωρεί ότι βρίσκεται στο επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων .
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin