Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Μέλι, το θαυματουργό

 
 
Οι οπαδοί της εναλλακτικής ιατρικής πιστεύουν ότι ένα απαλό μείγμα μελιού και κανέλας μπορεί να γιατρέψει ή να ανακουφίσει κάποιον από πολλές φυσικές δυσλειτουργίες.

Το μέλι είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Περιέχει αντιφλεγμονώδη στοιχεία και είναι ένα φυσικό αντισηπτικό. Στο μεταξύ, η κανέλα περιέχει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών.

Ουρολοίμωξη: Πιείτε 3 φορές την ημέρα μέχρι να ανακουφιστείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει 2 κουταλάκια κανέλα και 1 κουταλάκι μέλι.

Κρυολογήματα: Ανακατέψτε 1 κουταλάκι κανέλα σε 3 1/2 κουταλάκια χλιαρό μέλι. Πιείτε 1 κουταλάκι από το μείγμα σας για τρεις μέρες. Εάν έχετε φλέματα, μια παραδοσιακή φυσική θεραπεία έχει ως εξής: Σιγοβράστε ένα ξεφλουδισμένο λεμόνι για 10 λεπτά. Μετά κόψτε το στα δυο και ζυμώστε το. Αδειάστε το χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι. Προσθέστε 1 κουταλάκι κανέλα, 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη και ανακατέψτε. Μετά γεμίστε το ποτήρι με χλιαρό μέλι. Ανακατέψτε ξανά το μείγμα. Μέχρι να σας φύγει το κρυολόγημα, πίνετε ένα κουτάλι το πρωί, ένα το μεσημέρι και το τελευταίο πριν πέσετε για ύπνο.

Ναυτία: Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας μέλι και 1/2 κουταλάκι της σούπας κανέλα σε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Πιείτε το σιγά-σιγά.
Hangover: Σύμφωνα με έρευνες του Royal Society of Chemistry στη Βρετανία, το μέλι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του hangover. Παρέχει το απαραίτητο νάτριο, κάλιο και φρουκτόζη που χρειάζεται ένα σώμα ταλαιπωρημένο από το αλκοόλ. Μια παραδοσιακή θεραπεία είναι η εξής: Μόλις σηκωθείτε, αρχίστε να πίνετε κάθε 20 λεπτά και για μία ώρα 6 κουταλάκια του γλυκού μέλι. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε 60 λεπτά θα έχετε πιει 18 κουταλάκια μέλι. Εάν το στομάχι σας είναι εντελώς χάλια, ρίξτε λίγη κανέλα σε κάθε κουταλάκι μέλι.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin