Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.

1893: Εγκαινιάζεται η διώρυγα της Κορίνθου.

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο ως πράκτορας της Γερμανίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η Μαργκαρίτα Γκιρτρουίντα Ζελ, γνωστή ως Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Είναι γνωστός ως «Ιδιώνυμο» και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης.

1952: Αρχίζει να ισχύει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προδρομική μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1978: Στο νοσοκομείο Όλντχαμ της Αγγλίας, κάτω από την επίβλεψη του γυναικολόγου δρ. Πάτρικ Στέπτοου, η κυρία Λέσλι Μπράουν γεννά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που ζυγίζει δύο κιλά και εξακόσια γραμμάρια. Είναι η Λουίζα Μπράουν, το πρώτο στον κόσμο «παιδί του σωλήνα».

1979: Στη Νικαράγουα, ανατρέπεται ο δικτάτορας Αναστάζιο Σομόζα και το σκάει από τη χώρα. Τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ηγέτης των Σαντινίστας, που επικράτησαν ύστερα από πολύχρονο αγώνα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin