Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Αναβολή για τα ενεργειακά πιστοποιητικά

 
 
Την εξάμηνη αναβολή της υποχρέωσης έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης για τις μισθώσεις κτιρίων ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Έτσι, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ, τα ενεργειακά πιστοποιητικά για τις μισθώσεις θα εφαρμοστούν από 9 Ιανουαρίου 2012, αντί για τις 9 Ιουλίου.

Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει στη σχετική ανακοίνωση ότι έχει ήδη διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης (ΚΕΝΑΚ), που εφαρμόζεται με επιτυχία από τις αρχές Οκτωβρίου του 2010, ενώ από τις 9 Ιανουαρίου 2011 είναι υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ, από Ενεργειακούς Επιθεωρητές, σε κάθε περίπτωση αγοροπωλησίας ακινήτων και στην περίπτωση νέων μισθωμάτων αυτοτελών ενιαίων κτιρίων άνω των 50 τ.μ. κτιρίων όλων των κατηγοριών και χρήσεων.

«"Η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ, για την περίπτωση αγοροπωλησίας και ενοικίασης κτιρίων, θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βασικό επιστημονικό εργαλείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην αγορά των ακινήτων και την καταγραφή της ενεργειακής κατάστασης του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος, μέσω της πιστοποίησης της ενεργειακής του απόδοσης, στη βάση μεθοδολογίας και υπολογισμών», καταλήγει το υπουργείο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin