Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Έλληνας ο "Εισαγγελέας της χρονιάς"!

image 
Ο εισαγγελέας της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο είναι Έλληνας. Η παγκόσμια Ομοσπονδία Εισαγγελέων, ένα όργανο που έχει ως μέλη της όλους τους εισαγγελείς του κόσμου, αποφάσισε σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Σεούλ της Κορέας να απονείμει τον τίτλο για το 2010 στον Έλληνα εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάρη Αδάμη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο εισαγγελέας-εποπτεύων του ΣΔΟΕ.


Η απολύτως τιμητική αυτή διάκριση -που του επιφυλάχθηκε από τους συναδέλφους του παγκοσμίως- για τον κ. Αδάμη έρχεται σε μια εποχή που το γόητρο της χώρας πλήττεται και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δέχεται πυρά από παντού. Αποτελεί δε υψίστη διάκριση για κάθε εισαγγελικό λειτουργό.

Ποιος είναι


Ο εισαγγελέας Πάρης Αδάμης έγινε γνωστός από τη δίκη του χρηματιστηρίου, όπου μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία πρότεινε την ενοχή 11 κατηγορουμένων. Ακολούθησε η θητεία του στο ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια της οποίας ερεύνησε πάνω από χίλιες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος παραπέμποντας στο ακροατήριο και στον ανακριτή εκατοντάδες κατηγορούμενους. Υπήρξε δε ο προτείνων εισαγγελέας σε γνωστά σκάνδαλα, ενώ συνεργάστηκε με διεθνείς αρχές στην εξάρθρωση διεθνών κυκλωμάτων ναρκωτικών και λαθρεμπορίας.

Είναι μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Εισαγγελέων και πρώην βαλκανιονίκης σκοπευτής. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και κατέχει δυο μάστερ τόσο στα νομικά όσο και στην παγκόσμια οικονομία, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ στη Νομική Αθηνών. Έχει εκπονήσει εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέματα όπως «παγκοσμιοποίηση και τρομοκρατία», «εμπορία γυναικών», «ζητήματα στρατιωτικής επέμβασης σε τρίτες χώρες», «παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου», «παράνομα αποδεικτικά μέσα» κλπ.

«Στη φυλακή όσοι φοροδιαφεύγουν»

Ο Έλληνας εισαγγελέας θεωρείται άτεγκτος σε θέματα απονομής δικαιοσύνης ενώ η θέση του για ζητήματα φοροδιαφυγής είναι πώς οι παραβάτες θα πρέπει να τιμωρούνται με άμεση, χωρίς αναστολή και μετατροπή, φυλάκιση. Αυτή η ποινή κατά την άποψή του θα πρέπει να αφορά και όσους ζημιώνουν το δημόσιο με χρηματικό ποσό άνω των 50.000 ευρώ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin