Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Επιστρέφουν οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες από το Αφγανιστάν

 
Με την επιστροφή των πρώτων 800 στρατιωτών μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Είναι η πρώτη φορά που το Πεντάγωνο αναφέρει με κάποιες λεπτομέρειες το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του τον Ιούνιο.

«Η αποχώρηση θα αρχίσει αυτόν το μήνα, όπως τόνισε ο πρόεδρος στην ομιλία του. Η αποχώρηση αυτή αφορά στρατεύματα μάχης και δυνάμεις υποστήριξης ένοπλων συγκρούσεων. Θα είναι μια σταδιακή αποχώρηση και είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να αποσύρουμε τις δυνάμεις αυτές έως τα τέλη του έτους και να εκπληρώσουμε την αποστολή μας», σημείωσε ο στρατηγός Ντέιβιντ Ροντρίγκες, δεύτερος στην ιεραρχία της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στη διάρκεια τηλε-διάσκεψης από την Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, δύο αμερικανικές μονάδες εκ των οποίων η μια έχει τη βάση της στην Καμπούλ θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους στο τέλος του μηνός και δεν θα αντικατασταθούν. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin