Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Τάφος 900 ανθρώπων εντοπίστηκε στο Ιράκ!

Τις σορούς 900 ανθρώπων ανακάλυψαν οι ιρακινές αρχές σε ομαδικό τάφο στα νότια της χώρας.

Οι σοροί φαίνεται να ανήκουν σε Κούρδους που δολοφονήθηκαν από τον Σαντάμ Χουσέιν, ενώ ο τάφος ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη Ντιουανίγια.

Οι σοροί ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Σαναφίγια, 70 χιλιόμετρα από την Ντιουανίγια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, που βρίσκετα 160 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.


"Οι 900 σοροί ήταν θαμμένοι σε μία τάφρο", δήλωσε ο Ντάχιλ Σαϊχούντ, τοπικός αξιωματούχος της επιτροπής Δικαιοσύνης και Ευθύνης η οποία είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό πρώην μελών του κόμματος Μπάαθ, του Σαντάμ Χουσέιν, και με "τη δημοσιοποίηση των εγκλημάτων του καθεστώτος του Σαντάμ".

"Οι πρώτες ενδείξεις μας οδηγούν να σκεφτούμε ότι πρόκειται για Κούρδους. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο εργαστήριο της Νατζάφ
για να γίνει η ταυτοποίησή τους", πρόσθεσε.

Τα θύματα ενδέχεται να δολοφονήθηκαν τη δεκαετία του 1980 οπότε ο πρώην δικτάτορας είχε εξαπολύσει μία αιματηρή εκστρατεία εναντίον των Κούρδων που επιθυμούσαν την αυτονομία τους.

Τον Απρίλιο οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ανακάλυψαν ακόμη έναν ομαδικό τάφο, στον οποίο βρίσκονταν 800 σοροί, ανάμεσά τους και γυναικών και παιδιών, στη δυτική επαρχία Ανμπαρ



πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin