Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Η Κίνα γιορτάζει τα 90 χρόνια κομμουνισμού

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας σήμερα έχει γενέθλια καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυσή του και ο πρόεδρος της χώρας Χου Ζιντάο προειδοποιεί τα μέλη του κόμματος ότι η διαφθορά μπορεί να τους κοστίσει την εμπιστοσύνη του λαού.
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας το μεγαλύτερο στον κόσμο με 80 εκατομμύρια μέλη, Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1921 στη Σανγκάη από μια ολιγομελή ομάδα διανοούμενων και ανέλαβε την εξουσία το 1949 αφού πρώτα νίκησε το Εθνικιστικό Κόμμα έπειτα από έναν μακρύ εμφύλιο πόλεμο. 
 
Επί Μάο Τσε Τούνγκ, τον πρώτο κομμουνιστή ηγέτη της χώρας, το Κομμουνιστικό Κόμμα ξεκίνησε το "Μεγάλο άλμα προς τα εμπρός" το 1958 με αποτέλεσμα την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και την Πολιτιστική Επανάσταση το 1966. Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. 

Έπειτα από το θάνατο του Μάο το 1976, ο διάδοχος του, ο Ντένγκ Ξιαοπίνγκ, εισήγαγε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που κατέστησαν την Κίνα ως τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. 

Σήμερα στην Κίνα βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις,ενώ η τηλεόραση έχει εκτενή ρεπορτάζ και προγράμματα που προβάλουν τις επιτυχίες μέσα στα χρόνια του κομμουνιστικού καθεστώτος, ενώ προβάλλονται πατριωτικές ταινίες.
Σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο στην ομιλία του με αφορμή την επέτειο, αφού επαίνεσε τα επιτεύγματα του κόμματος και της χώρας προειδοποίησε τα μέλη του κόμματος ότι η διαφθορά μπορεί να τους κοστίσει την εμπιστοσύνη του λαού και τους κάλεσε να δείξουν περισσότερη αυτοπειθαρχία από ποτέ.
"Σε ορισμένες ιστορικές περιόδους, κάποιες φορές κάναμε λάθη και αναγκαστήκαμε σε σοβαρά πισωγυρίσματα, η ρίζα των οποίων ήταν η αποκοπή από την πραγματικότητα της Κίνας" δήλωσε στην 90 λεπτών τηλεοπτική του ομιλία και πρόσθεσε ότι το κόμμα κατάφερε να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσει προς τα εμπρός νικηφόρα με την ισχύ του και με τη δύναμη του λαού. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin