Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Η 84χρονη που αποκρυπτογράφησε το δίσκο της Φαιστού

 
Μια 84χρονη από τα Χανιά, η οποία έβαλε σκοπό της ζωής της να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα που εμπεριείχε ο δίσκος της Φαιστού και τα κατάφερε, έβαλε τα γυαλιά στους επιστήμονες.

Περισσότερα από είκοσι
χρόνια από τη ζωή της αφιέρωσε η Ζαφειρώ Γεωργουλάκη για να λύσει, όπως υποστηρίζει, ένα μυστήριο αιώνων.

Η αποκρυπτογράφηση του δίσκου της Φαιστού αποτέλεσε όνειρο ζωής για διεθνούς φήμης επιστήμονες.



Σύμφωνα με την espresso, τα κατάφερε μια 84χρονη Χανιώτισσα, η οποία μάλιστα δεν πήγε ούτε στο δημοτικό σχολείο....


«Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο δίσκος της Φαιστού είναι ένα ημερολόγιο που δείχνει τις εποχές και τις περιοχές όπου γίνονταν κατά εποχή διάφορες καλλιέργειες. Άλλοι πάλι ότι ο δίσκος ήταν αιγυπτιακός και περιλάμβανε μυστικά που δεν έπρεπε να τα μάθουν οι Μινωίτες. Σεβαστή η άποψή τους, αλλά ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μου, που είμαι σίγουρη ότι είναι η πιο σωστή. Ο δίσκος της Φαιστού είναι μια παραγωγική υδρόγειος σφαίρα και περιλαμβάνει τον παραγωγικό χάρτη της μινωικής Κρήτης. Στην Κνωσό, σύμφωνα με τη δική μου εξήγηση, γινόταν διεθνής έκθεση ανταλλαγής προϊόντων. Αυτό φαίνεται, αν εξηγήσεις ένα-ένα τα σχέδια αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν επάνω στον περίφημο δίσκο της Φαιστού».

Σύμφωνα με την κ. Γεωργουλάκη, στον διάσημο δίσκο της Κρήτης, που βρέθηκε στα ανάκτορα της Φαιστού το 1908 από μια ιταλική αρχαιολογική αποστολή, απεικονίζεται στη μία πλευρά η Ευρώπη και στην άλλη η Αφρική. «Αυτό φανερώνει ότι οι Κρήτες από εκείνη την εποχή γνώριζαν ότι η Γη είναι στρογγυλή».

Στην εξήγησή της η 84χρονη Χανιώτισσα υποστηρίζει ότι η πρώτη όψη του δίσκου της Φαιστού αποτελείται από τριάντα κράτη, ενώ σε πολλά από αυτά παράγονται παρόμοια προϊόντα.

«Στην πρώτη πλευρά βλέπουμε την Ευρώπη, διότι εκεί υπάρχουν οι περισσότερες ελιές. Σήμερα βέβαια τα κράτη είναι είκοσι έξι, που σημαίνει ότι κάποια με το πέρασμα του χρόνου συγχωνεύτηκαν», ενώ στη δεύτερη όψη του δίσκου, όπως υποστηρίζει, τα κράτη είναι τριάντα ένα, ενώ υπάρχουν δεκατρία παραπάνω παραγωγικά είδη. «Στη δεύτερη πλευρά είναι η Αφρική. Για πρώτη φορά βρίσκουμε στον χάρτη το σχέδιο του σκλάβου, που σημαίνει ότι εκείνα τα χρόνια χρησιμοποιούσαν στις δουλειές τους δούλους από την Αφρική».




πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin