Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Εμπορικό πάρκο στα Σπάτα αξίας 75 εκατ. ευρώ

Εμπορικό πάρκο στα Σπάτα αξίας 75 εκατ. ευρώ 
 
Με συνολική επένδυση 75 εκατ. ευρώ η REDS, του ομίλου Ελλάκτωρ δημιουργεί το Smart Park, το πρώτο υβριδικό εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα, σε μια έκταση 91 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 30 στρέμματα θα διαμορφωθούν ως χώροι πρασίνου. Αυτή η νέα επένδυση της REDS βρίσκεται δίπλα στο εκπτωτικό χωριό της McArthurGlen Hellas στα Σπάτα και συνολικά δημιουργείται ένας εμπορικός και ψυχαγωγικός χώρος που απλώνεται σε 110.000 τ.μ. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, η διοίκηση του εμπορικού πάρκου αναμένει 1,2 εκατ. επισκέπτες και σκοπεύει να δημιουργήσει ένα σημαντικό πόλο έλξης καταναλωτών, καθώς η περιοχή, η ανατολική Αττική δεν διαθέτει άλλον παρόμοιο χώρο.

Το Smart Park αποκαλείται υβριδικό πάρκο γιατί ενσωματώνεται με τη φύση, ενώ συνδυάζει την εμπορική δραστηριότητα, με το πράσινο και τη ψυχαγωνία, όπως κινηματογράφοι (Village), καταστήματα εστίασης και πάρκο αναψυχής (fun park). Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα καταστήματα εστίασης, είναι το TGI Friday's.

Το Smart Park θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, επένδυσης 55 εκατ. ευρώ εμπορικής επιφάνειας 35.000 τμ περίπου, θα ανοίξει τις πύλες της το φθινόπωρο του 2011, φιλοξενώντας ονόματα του χώρου του λιανεμπορίου όπως Jumbo, Carrefour, Dixons (Κωτσόβολος), Hondos Center Intersport, Apple Premium Reseller. Ήδη η εταιρεία έχει συνάψει σε ποσοστό 70% περίπου μακροχρόνια εγγυημένα οριστικά συμβόλαια μίσθωσης, με αντίστοιχες εξασφαλίσεις και βρίσκεται σε διαδικασία προχωρημένης διαπραγμάτευσης και προ-υπογραφής για το υπόλοιπο ποσοστό. Η δεύτερη φάση, επένδυσης 20 εκατ. ευρώ και εμπορικής επιφάνειας 15.000 τ.μ. περίπου, για την οποία έχουν υπογραφεί προσύμφωνα μίσθωσης κατά 100%, αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2012 και θα φιλοξενεί την Village Cinemas και την Praktiker.

Το Smart Park διαθέτει ελκυστικούς ελεγχόμενους κοινόχρηστους χώρους, παιδική χαρά, βοτανικό κήπο και χώρους υψηλής φύτευσης όπου οι επισκέπτες, πέρα από τις αγορατικές τους συνήθειες, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν σε επαφή με τη φύση, όπως σημειώνει η διοίκηση της REDS. Ο κ. Γιάννης Μωραΐτης, γενικός διευθυντής της REDS δήλωσε ότι «η μικρή απόσταση που χωρίζει το Smart Park από την Αθήνα, το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής απουσιάζουν οι οργανωμένες μορφές εμπορίου και αναψυχής, η μοναδική μίξη των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και το μοναδικό στην Ελλάδα περιβάλλον του πάρκου, μας καθιστούν αισιόδοξους για την επιτυχία της επένδυσής. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου ο Έλληνας καταναλωτής ψάχνει να βρει οικονομικές και ποιοτικές διεξόδους για να ικανοποιήσει ολόκληρη την οικογένεια, το Smart Park θα προσφέρει ότι ακριβώς χρειάζεται».

Σημειώνεται ότι το Smart Park αναπτύσσεται στην περιοχή "Γυαλού" του Δήμου Σπάτων, στο τέλος του κλάδου της Αττικής Οδού προς τη Ραφήνα, είναι όμορο με το McΑrthurGlen Designer Outlet Athens και δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Αναφέρεται ότι για την πρώτη φάση του Smart Park, έχει υπογραφεί προσύμφωνο πώλησης με τον επενδυτικό οργανισμό της Henderson Global Investors.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin