Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ανάσα στην αγορά με εκπτώσεις έως 70%

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Σε εκπτώσεις που θα φτάνουν έως το 70% δίνουν από την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, τη θέση τους οι προσφορές των εμπορικών καταστημάτων. Από την Παρασκευή ξεκινά επίσημα η θερινή περίοδος των εκπτώσεων με τους εμπόρους να επιχειρήσουν να λάβουν την «καλύτερη θέση εκκίνησης» στο πρώτο δεκαήμερο.

Η προσδοκία της αύξησης του τζίρου της χρονιάς είναι για άλλη μια φορά το ζητούμενο, ωστόσο η αισιοδοξία στην αγορά δεν είναι μεγάλη. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στο metrogreece.gr «ακόμη και να κινηθεί η αγορά κατά την περίοδο των εκπτώσεων δεν θα αποκαταστήσει τις απώλειες ετών στα ταμεία των εμπόρων».

Η αγορά που έχει πληγεί σφόδρα από την οικονομική κρίση ήδη έχει ξεκινήσει τις προσφορές ενώ οι έμποροι ευελπιστούν ότι οι χαμηλές τιμές και η ποιότητα των προϊόντων θα προσελκύσουν τους εξαντλημένους, οικονομικά, καταναλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους περίμεναν την περίοδο των εκπτώσεων για τις βασικές τους αγορές σε ένδυση και υπόδηση.

«Θα ήταν επιτυχία εάν στο τέλος της περιόδου των καλοκαιρινών εκπτώσεων, το ποσοστό του τζίρου θα έφτανε στα περσινά επίπεδα» υπογραμμίζει ο κ. Κορκίδης και σημειώνει «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την αγορά και το δείχνουν άλλωστε και όλοι οι καταναλωτική δείκτες που είναι στα επίπεδα του Απριλίου του 2009, δηλαδή οι κατώτεροι της διετίας.

Η κατάσταση αυτή έχει τρομάξει και τους καταναλωτές, που οικονομικά έχουν εξαντληθεί, και περιμένουν κυρίως την περίοδο των εκπτώσεων για τις βασικές τους αγορές. Γι’ αυτό οι έμποροι και καταστηματάρχες θέλουν να έχουν αληθινές εκπτώσεις που θα προσελκύσουν τους καταναλωτές».


Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Οδηγίες προς τους καταναλωτές εν όψει των θερινών εκπτώσεων έδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Στα πλαίσια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού παρέσχε τις ακόλουθες χρήσιμες οδηγίες:

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που αυτά τα προϊόντα εκτίθενται. Η αναγραφή ποσοστού δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης να αναγράψει ποσοστό. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με απόλυτη ακρίβεια με την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

-Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές. Σε περίπτωση που πωλούνται ελαττωματικά προϊόντα, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν με ανάλογη σήμανση τον καταναλωτή, ότι πρόκειται για τέτοιο προϊόν και μόνο σε αυτή την περίπτωση υπάρχει δικαίωμα άρνησης αλλαγής αυτού του είδους.

-Αλλαγές και επιστροφές προϊόντων γίνονται όπως συνήθως, καθ΄όλη την διάρκεια του έτους και ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί η κάθε επιχείρηση. Σε περίπτωση άρνησης αλλαγών κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, πρέπει να υπάρχει ειδική σήμανση σε εμφανές σημείο του καταστήματος, που να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin