Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν πριν τα 65


Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι πιθανότητες για έναν πρόωρο θάνατο πριν τα 65 έτη να διπλασιάζονται σε σχέση με τις γυναίκες.


Το συμπέρασμα αυτό διεξήχθει μετά από έρευνα που έγινε και στην οποία βρέθηκε ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 630000 άνδρες, έναντι 300000 γυναικών, όλοι σε ηλικία ακόμα παραγωγική και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δρ Visser, από το πανεπιστήμιο του Sussex, βασικό μέλος της μελέτης, ανέφερε ότι δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην επίδραση που είχε το αλκοόλ, η κατάχρηση φαρμακευτικών ουσιών και η σεξουαλική ζωή των συμμετεχόντων, στον πρόωρο θάνατο.

Έτσι, βρέθηκε ότι το 63% εκείνων που είχαν χάσει τη μάχη με τη ζωή κάπνιζαν, ενώ αντιθέτως μόνο το 45% των γυναικών φαίνεται να επηρεαζόταν από τον ίδιο λόγο. Υπολογίζεται λοιπόν ότι, ένας στους επτά θανάτους στην ΕΕ θα μπορούσε να αποδοθεί σε αυτή τη συνήθεια!

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι, οι άνδρες έχουν, επίσης, περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κατάχρηση αλκοολούχων ποτών και απαγορευμένων ουσιών σε σύγκριση με τις γυναίκες, με αποτέλεσμα το ποσοστό των ανδρών που καταλήγουν από χρόνια ηπατική νόσο να είναι τουλάχιστον διπλάσιο από αυτό των γυναικών, ενώ το 82% των περιπτώσεων υπερβολικής δόσης ηρωίνης να αφορά το ισχυρό (κατά τα άλλα) φύλλο.

Μετά από τα παραπάνω ανησυχητικά αποτελέσματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέθεσε στους συντάκτες της έκθεσης να κάνουν μια πιο εκτεταμένη έρευνα που να περιλαμβάνει και τα ποσοστά θανάτων από επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή νόσους, όπως οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος. Έτσι, θα υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και θα είναι ευκολότερο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin