Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Το ΔΝΤ εγκρίνει σήμερα τη 5η δόση του δανείου προς Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται σήμερα να εγκρίνει την καταβολή 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ώστε να μπορέσει αυτή να αποπληρώσει το ληξιπρόθεσμο χρέος της μέσα στον μήνα.
Συγχρόνως, οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας.
Η πληρωμή των 3 δισ. αποτελεί μέρος του δανείου των 110 δισ.ευρώ που εγκρίθηκε πέρσι από ΕΕ/ΔΝΤ για την Ελλάδα. 
 
Στην απόφαση έγκρισης του ΔΝΤ βαραίνει αποφασιστικά ο κίνδυνος της μετάδοσης της κρίσης από την επιδείνωση της ελληνικής κρίσης του χρέους και τυχόν χρεοκοπία της χώρας. Το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει πως η κρίση της Ελλάδας μπορεί να φθάσει σε χώρες όπως οι ΗΠΑ μέσω των χρηματαγορών, ιδίως εάν η 'μόλυνση' πλήξει τις εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος ευρωπαϊκές τράπεζες.
Το ΔΝΤ σχεδίασε τη σημερινή του σύσκεψη προκειμένου να εγκρίνει την 5η δόση προς την Ελλάδα, αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν το περασμένο Σάββατο να αποδεσμεύσουν το δικό τους μερίδιο αξίας 12 δισ. ευρώ από το αρχικό δάνειο προς την Ελλάδα.
Σημειώνεται, πάντως, πως μέχρι σήμερα το πρόγραμμα διάσωσης έχει αποτύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, εξ ου και η επεξεργασία δεύτερου πακέτου βοήθειας μέχρι το 2014 με τη συμμετοχή και των ιδιωτών πιστωτών. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin