Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Τετραετής φυλάκιση 24χρονου στις ΗΠΑ για παρενόχληση στο Ίντερνετ

O Τζορτζ Μπρονκ καταδικάστηκε σε οκτώ επιπλέον μήνες φυλάκισης για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.   
O Τζορτζ Μπρονκ καταδικάστηκε σε οκτώ επιπλέον μήνες φυλάκισης για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

«H εισβολή στο προφίλ κάποιου στο Facebook δεν διαφέρει από την εισβολή στο ίδιο του το σπίτι» έκρινε ο Λόρενς Μπράουν, Αμερικανός δικαστής που καταδίκασε σε τετραετή φυλάκιση 24χρονο ο οποίος συνέλεγε e-mail γυναικών που διατηρούσαν προφίλ στο Facebook. Κατόρθωνε να μπαίνει στους λογαριασμούς τους με στοιχεία που ανυποψίαστες είχαν δημοσιεύσει εκεί, να βλέπει τα e-mail τους και να στέλνει σε οικογένεια, φίλους και συνεργάτες των θυμάτων όσες γυμνές φωτογραφίες τυχόν έβρισκε.

Ο Τζορτζ Μπρονκ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2009 την αναζήτηση στοιχείων στο Facebook που θα τον βοηθούσαν να παρακάμψει τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υποψήφιων θυμάτων του. Την ίδια πρακτική ακολουθούσε έως τον Σεπτέμβριο του 2010.

Στις σελίδες του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης αναζητούσε πληροφορίες που θα του επέτρεπαν να απαντήσει σε συνήθεις ερωτήσεις ασφάλειας, όπως «σε ποιο δημοτικό σχολείο πήγατε;» «πού γεννηθήκατε;», «πώς λένε το σκύλο σας;», «ποιό είναι το αγαπημένο σας χρώμα» και άλλες, πληροφορίες από τις οποίες βρίθει κυριολεκτικά το Facebook. Με αυτή την πληροφορία, μπορούσε στη συνέχεια να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης σε διαδικτυακές υπηρεσίες e-mail. Ανεξάρτητα πόσο καλός ήταν ο κωδικός, η πρόσβαση στο λογαριασμό γινόταν παιχνιδάκι όταν βρισκόταν στο προσωπικό προφίλ του υποψήφιου θύματος στο Facebook η απάντηση στην ερώτηση ασφαλείας που καλείτε να απαντήσει κανείς (η οποία συνήθως αφορά σε προσωπικά στοιχεία) για να αλλάξει τον κωδικό του.

Αφού άλλαζε τους κωδικούς, έμπαινε στους λογαριασμούς, αναζητούσε φωτογραφίες και τις μοίραζε δημόσια. Σε κάποιες περιπτώσεις χλεύαζε δημοσίως στο Διαδίκτυο τα θύματά του και σε μια περίπτωση απείλησε για να του σταλούν ακόμα περισσότερες γυμνές φωτογραφίες από το θύμα. Σύμφωνα με τις Αρχές, είχε κατορθώσει να αλλάξει κωδικούς e-mail σε 41 λογαριασμούς.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin