Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Απεργία ναυτικών μετά τις 20 αν δεν απαντήσει ο Παμπούκης

Εάν μέχρι τις 20 Ιουλίου οι ναυτικοί δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους, τότε θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
 
Αυτή την απόφαση πήρε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, στη συνεδρίαση της οποίας δεν συμμετείχε η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), καθώς ζητεί πιο σκληρή γραμμή από την Ομοσπονδία, με στόχο να ανακληθούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή σε βάρος των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών. 
 
Επίσης άλλα τρία ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ) τονίζουν ότι «κάθε πλοίο πρέπει να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα» και ζητούν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ συζήτησε και εκτίμησε τα νέα δεδομένα όπως αυτά προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Χ. Παμπούκη, ο οποίος είχε πει πως αναζητούνται «ευφυείς λύσεις».
Τι ακριβώς εννοούσε θα το μάθουμε σε λίγες μέρες, όταν θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στους ναυτικούς.
Στην καρδιά των διακοπών
Εάν οι συνδικαλιστές αποφασίσουν ν' απεργήσουν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι τεράστια. Ηδη οι ακτοπλόοι εκφράζουν την αγωνία τους και, όπως έλεγε χθες στην «Ε» εκπρόσωπος του κλάδου, το ενδεχόμενο απεργίας σε μια τέτοια χρονική περίοδο θα ήταν γι' αυτούς η «χαριστική βολή».
Βασικό αίτημα των ναυτικών είναι η κατάργηση των διατάξεων στο άρθρο 44 του εφαρμοστικού νόμου που αναφέρονται στη μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, μείωση των συντάξεων κατά 6%, παρακράτηση μηνιαίας εισφοράς για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους κ.ά. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin