Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η Wikipedia έχει και θετική επίδραση στην εκπαίδευση!


Το έξυπνο τέχνασμα μιας καθηγήτριας από τον Καναδά
Το στερεότυπο που έχει επικρατήσει θέλει τον μέσο μαθητή/φοιτητή να αντιγράφει ολόκληρα κομμάτια από τη Wikipedia και να τα ενσωματώνει στις εργασίες του χωρίς να ελέγχει την αξιοπιστία τους. Να, όμως, που η Wikipedia μπορεί να λειτουργήσει και θετικά στην εκπαίδευση.

Η Καναδή καθηγήτρια αγγλικής λογοτεχνίας Brenna Gray ζήτησε από τους φοιτητές της να γράψουν κείμενα βιογραφικού περιεχομένου για διάφορους Καναδούς συγγραφείς που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί. Η καθηγήτρια διαπίστωσε ότι η ποιότητα των εργασιών αυξήθηκε κατακόρυφα όταν είπε στους φοιτητές της ότι τα άρθρα θα δημοσιευτούν στη Wikipedia!
Αμέσως μόλις έμαθαν ότι το έργο τους θα βγει στο Internet, οι φοιτητές άρχισαν να ψάχνουν και να αξιολογούν με μεγαλύτερο ζήλο της πηγές τους και το αποτέλεσμα ήταν κείμενα υψηλής εγκυρότητας. Όπως φαίνεται, και μόνο η σκέψη ότι τα γραπτά θα μπουν στο μικροσκόπιο χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τους φοιτητές.
«Ξαφνικά, δεν είμαι ο μόνος κριτής των γραπτών. Υπάρχει ένα ολόκληρος στρατός εθελοντών που βαθμολογούν το έργο των φοιτητών», είπε χαρακτηριστικά η Dr Gray.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin