Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Νέα σενάρια «δραχμής» από τη Wall Street Journal


«Η Ελλάδα δεν έχει τον τρόπο ή τη θέληση να πληρώσει αυτά που χρωστάει»

Η «κατάρρευση» της Ελλάδας αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν τα διάφορα σχέδια για την αποτροπή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Οτιδήποτε και να κάνουν οι διεθνείς φορείς, δεν θα είναι αρκετό, αν θεμελιωδώς οι Έλληνες νιώθουν ότι θα’ ναι καλύτερα έξω από το ευρώ, παρά μέσα στη νομισματική ένωση, τονίζει η εφημερίδα αναφερόμενη στις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος μείωσης του οικονομικού βάρους της Ελλάδας χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία.

«Η Ελλάδα δεν έχει τον τρόπο ή τη θέληση να πληρώσει αυτά που χρωστάει», τονίζει.

Όμως, συνεχίζει η WSJ, όλες αυτές οι προσπάθειες δεν θα έχουν αποτέλεσμα αν οι ίδιοι οι Έλληνες βλέπουν έναν ευκολότερο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων τους. Αν πιστέψουν ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή είναι κατά κάποιο τρόπο λιγότερο οδυνηρή επιλογή.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η ελληνική οικονομία είναι εξαρτημένη από μία ιδιαίτερα δύσκολη μορφή κοινωνικής πρόνοιας: ένα τεράστιο δημόσιο τομέα, με σημαντικούς δεσμούς που εξαπλώνονται σε όλη την κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν θα απογαλακτιστεί από αυτό, όσο οι Έλληνες ψηφοφόροι πιστεύουν ότι υπάρχει ένας άλλος, πιο εύκολος δρόμος.

«Και αυτός ο δρόμος ίσως είναι η δραχμή», αναφέρει η WSJ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin