Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Times: "Τι να κάνετε για να βοηθήσετε την Ελλάδα"

Times: "Τι να κάνετε για να βοηθήσετε την Ελλάδα" 
 
Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο: Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα πρέπει να έρθει διακοπές!Το δημοσίευμα παρακινεί τους Αμερικάνους να έρθουν στην χώρα μας, επειδή εκτιμούν ότι… μόνο ο τουρισμός θα μας σώσει!«Η Ελλάδα, ένα χρόνο μετά από το πακέτο στήριξης που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο», αναφέρει το δημοσίευμα και προτείνει διακοπές στα ελληνικά νησιά!

Η Wall Street Journal αναφέρεται στις μεγάλες προσπάθειες που κάνει η Ευρώπη για να σώσει την Ελλάδα. «Η Ευρώπη παλεύει να βρει λύσεις για την ελληνική κρίση», είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ, στο οποίο υποστηρίζεται ότι η Γερμανία και οι δυνατές χώρες της ευρωζώνης θέλουν να βοηθήσουν οι ιδιώτες στην σωτηρία της χώρας με αντάλλαγμα την επιβολή νέων -φορολογικών- μέτρων στους πολίτες.

Το Reuters πάντως σχολιάζοντας το μπαράζ δημοσιευμάτων,  αναφέρει ότι αυτά επηρεάζουν την θέση της Ελλάδας στις αγορές σήμερα.

Η εφημερίδα «Die Welt» δημοσιεύει σήμερα μια διαφορετική έρευνα με τίτλο «Τι αγαπούν και τι μισούν στους Γερμανούς οι Έλληνες»!

Όπως αναφέρεται, ενώ κανείς θα περίμενε οι Έλληνες να βλέπουν τους Γερμανούς ως τους συγγραφείς της μιζέριας τους, η εικόνα που αποτυπώνεται στην έρευνα του Goethe Institute είναι διαφορετική.Με λίγα λόγια το δημοσίευμα αναφέρει ότι «τους πάμε» τους Γερμανούς.Το δημοσίευμα βέβαια έρχεται στην δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου η εφημερίδα έδωσε στο φως της δημοσιότητας επιστολή – «φωτιά» του κ. Σόιμπλε προς τον κ. Γιούνκερ, στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα, όπως σας είχαμε πει από χθες στο star.gr.

To γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σχολιάζει την επιστολή του κ. Σόιμπλε λέγοντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ζητάει αναδιάταξη των Ελλήνων».

Τέλος, η είδηση ότι «οι Πράσινοι της Γερμανίας ζητούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους», αναφέρουν πολλές εφημερίδες, επικαλούμενες δηλώσεις του εκπροσώπου τους σε γερμανικό ραδιόφωνο.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin