Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon «Special» τελετή έναρξης στην Αθήνα

«Special» τελετή έναρξης στην Αθήνα 
 
Οι "Special Olympics" (25 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2011) κάνουν στάση στην Αθήνα με 25.000 εθελοντές, 2.500 προπονητές, 2.000 κριτές και διαιτητές, και τους 7.000 αθλητές που θα παρελάσουν.

Μια γιορτή επιβράβευσης της ανθρώπινης προσπάθειας συγκεντρώνει το Σάββατο της 25ης Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο αθλητές και θεατές σε μια λαμπρή τελετή έναρξης για τους «Special Olympics» με τη συντροφιά πολλών και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίους και διεθνούς φήμης.

Την τελετή έναρξης πλαισιώνουν καλλιτέχνες όπως ο θρυλικός Στίβι Γουόντερ, o τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, συνοδευόμενος από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε μια κοινή ερμηνεία του επίσημου τραγουδιού των αγώνων. Οδηγός ο Στέφανος Κορκολής,σύνθεση του οποίου αποτελεί και το τραγούδι των αγώνων.

Οι «Special Olympics» κάνουν στάση στην Αθήνα και τις τελετές έναρξης και λήξης επιμελείται ο Φωκάς Ευαγγελινός ως καλλιτεχνικός διευθυντής, επιφυλάσσοντας στους θεατές από όλον τον κόσμο απροσδόκητες εκπλήξεις εικαστικών και αισθητικών αποχρώσεων.

Τα σκηνικά αναλαμβάνει να σχεδιάσει ο Ηλίας Λεδάκης, ενώ τα κοστούμια η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Παρουσιαστές θα είναι οι Γιώργος Καπουτζίδης , Μαρία Μενούνος , σε μια κοινή προσπάθεια να αποδειχθούν άξιοι οικοδεσπότες της οικουμενικής συνάντησης αθλητών και θεατών στην εντυπωσιακή σκηνή του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Με ώρα προσέλευσης των θεατών τις 17:30 και ώρα έναρξης της τελετής τις 20:00 η Αθήνα καλωσορίζει επισήμως αγωνιστές και θεατές στην ένωση της σωματικής με την πνευματική ρώμη και χειροκροτεί το ψυχικό σθένος και την ηθική υπεροχή νοητικά και σωματικά μειονεκτικών αθλητών, επικροτώντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.
  

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin