Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon S.O.S. εκπέμπει η λίμνη Κορώνεια

 
Θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας, καθώς μετά και την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις καθυστερήσεις στα περιβαλλοντικά έργα, η απειλή επιβολής μεγαλύτερων προστίμων είναι πλέον ορατή.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, διέψευσε τις αιτιάσεις των αντιπολιτευτικών παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έκαναν λόγο για «μνημόσυνο της λίμνης και σημαντικές καθυστερήσεις», τονίζοντας: «Έχουμε απορροφήσει μέχρι σήμερα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ολοκληρώσαμε τέσσερα υποέργα, δύο εκκρεμούν στο ΣτΕ, ένα είναι σε ποσοστό υλοποίησης 95%, ένα δημοπρατήθηκε και ένα είναι σε δημοπράτηση».

Ερωτήματα για το μέλλον της υπόθεσης κατέθεσε, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Πασχαλίδης ενώ ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, επισήμανε ότι ακόμη και σήμερα ένας οχετός οδηγεί λύματα στη λίμνη.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, από την παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη», σημείωσε ότι κανένα από τα αίτια της υποβάθμισης της λίμνης δεν έχει αντιμετωπιστεί και υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να έρθουν άλλα χρήματα στη χώρα για την Κορώνεια.

«Κάνουμε ένα μνημόσυνο διαπιστώνοντας ότι η λίμνη έχει πεθάνει» ανέφερε η Ασημίνα Ξηροτύρη ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος της Λεκάνης Λαγκαδά, Χρήστος Χατζηπαραδείσης επισήμανε πως δεν έχει ληφθεί ως τώρα μέριμνα για το τι θα γίνει με την τοξική λάσπη που ξεπερνά το ένα μέτρο στον πάτο της Κορώνειας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin