Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon "Έπεσαν" οι πωλήσεις των PC

Σε καθοδική τροχιά κινείται η ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της IDC. Ειδικότερα, οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών (φορητών και σταθερών) στην Ελλάδα, κατά το α΄ τρίμηνο του 2011, παρουσίασαν πτώση κατά 33,8% και κυμάνθηκαν στις 196.238 τεμάχια έναντι 296.393 τεμαχίων, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.


Όσο για τις κατηγορίες (επαγγελματικοί και οικιακοί υπολογιστές), μεγαλύτερη μείωση της τάξης του 36,2% εμφάνισαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που προορίζονται για οικιακή χρήση, σε σύγκριση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που προορίζονται για επαγγελματίες χρήστες, οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν κατά 29,5%.

Στην κατηγορία φορητοί και σταθεροί υπολογιστές, οι διαφορές στην πτώση των πωλήσεων ξεπερνούν το 10%. Η μείωση στις πωλήσεις των σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που προορίζονται για τους επαγγελματίες, άγγιξε το 35,5% και των σταθερών υπολογιστών, που προορίζονται για τους οικιακούς καταναλωτές, το 34%. Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών για τους επαγγελματίες χρήστες έφτασαν το 23,7%, ενώ για τους οικιακούς καταναλωτές το 36,8%, γεγονός που δείχνει την οικονομική πίεση, που δέχονται τα νοικοκυριά και τις αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin