Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τρεις Έλληνες στo... top 12 της NASA!!


Τρεις Έλληνες διακρίθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες ερευνητές και μπήκαν στις πρώτες θέσεις του Earth Science Research Features 2010 της NASA.Πρόκειται για τους... Μαριάννα Γιαννουλάκη, Απόστολος Σιαπάτης και Θεμιστοκλής Χρόνης οι οποίοι ξεχώρισαν και οι μελέτες τους κατατάχθηκαν στις 12 καλύτερες. 


Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο εντεταλμένος ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, Θεμιστοκλής Χρόνης, προσπάθησε στη μελέτη του να διερευνήσει το φαινόμενο των κεραυνών σε συσχέτιση με την ηλιακή δραστηριότητα και την κοσμική ακτινοβολία. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερία, Οι δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο είναι λίγες και ακόμα λιγότερες εκείνες που αναφέρονται σε κεραυνούς. 

Η δική μου δημοσίευση είναι η τρίτη ή τέταρτη από το 1985. Δεν υπάρχουν άλλες. Αντίθετα η μελέτη της κ. Γιαννουλάκη και του κ. Σιαπάτη αφορούσε τη θάλασσα καθώς εξέτασαν το κτενοφόρο Mnemiopsis leidyi, ένα είδος μέδουσας επικίνδυνο για την αλιεία επειδή τρώει τα αυγά των μικρών πελαγικών ψαριών, γαύροι, σαρδέλες και σαφρίδια. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα για να διαπιστώσουν ποιες είναι οι περιβαλλοντικές συνθήκες που ευνοούν το συγκεκριμένο είδος. Με την έρευνα δεδομένων όπως η θερμοκρασία, το βάθος, η αλατότητα του νερού, οι επιστήμονες οδηγήθηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές της Μεσογείου (Αδριατική, παράλια Ισπανίας και Ισραήλ). Το 2007 δημοσιεύτηκε εργασία και η επιβεβαίωσή της έγινε τα επόμενα δύο χρόνια.  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin