Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon The Museum of Me: Ένα μουσείο με έκθεμα τον ψηφιακό σας εαυτό


Το “The Museum of Me” είναι μία έξυπνη εφαρμογή για το Facebook που δημιούργησε η Intel και έχει όλα τα φόντα για να γίνει “viral” (σ.σ.: αρκετά δημοφιλής για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να ξεχαστεί τελείως στη συνέχεια). Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα που αφορούν το Facebook, ποντάρει κι αυτό στη ματαιοδοξία σας και αναλαμβάνει να φτιάξει ένα ολόκληρο ψηφιακό μουσείο με εκθέματα από το προσωπικό σας προφίλ.

Έτσι, μπορείτε να περιηγηθείτε σε εικονικούς διαδρόμους και αίθουσες και να δείτε κρεμασμένα στους τοίχους τα avatar των φίλων σας και τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει, τα βίντεο που κατά καιρούς έχετε δημοσιεύσει και πολλά άλλα. Για να προσομοιώσει ακόμα καλύτερα την εμπειρία, η εφαρμογή έχει τοποθετήσει ακόμη και εικονικούς επισκέπτες για να θαυμάσουν τα …αριστουργήματά σας.
Πέρα από την όποια πρωτοτυπία και το αισθητικό του αποτέλεσμα, το όλο εγχείρημα δεν έχει κάποια πρακτική χρησιμότητα. Σε κάποιους σίγουρα θα αρέσει, ενώ άλλοι δεν αποκλείεται να νιώσουν άβολα βλέποντας τα προσωπικά τους δεδομένα (που μπορεί κάποια να τα είχαν κιόλας ξεχάσει) εκτεθειμένα με αυτό τον τρόπο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin