Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ένα αστέρι Michelin... επιστρέφεται!

 

Το αστέρι Michelin παραμένει η σημαντικότερη διάκριση για ένα εστιατόριο. Ακόμα κι αν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Le Lisita» της Γαλλίας πιστεύουν το ίδιο, αποφάσισαν τελικά να επιστρέψουν πίσω το κερδισμένο τους αστέρι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Le Lisita» στην πόλη Νιμ της Γαλλίας, Olivier Douet δεν τρελάθηκε προφανώς, απλά ήθελε να απαλλαγεί από την ευθύνη που του προσθέτει αυτή η διάκριση, αποφασίζοντας ότι είναι καλύτερα για την επιχείρηση να μην έχει το Michelin και μαζί με αυτό ούτε και τις υψηλές τιμές και το μεγάλο κόστος που συνεπάγεται μια τέτοια ευθύνη. 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Από τότε που αποκτήσαμε το αστέρι Michelin το 2006, θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που θα συνδεόταν με το βραβευμένο εστιατόριο. Αλλά η οικονομική κρίση μας χάλασε τα σχέδια καθώς η τράπεζα δεν θέλησε να λάβει μέρος στο project μας».
Ο Douet λέει ότι επιστρέφοντας το αστέρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το υψηλό κόστος που απαιτεί η λειτουργία ενός βραβευμένου εστιατορίου-συμπεριλαμβανομένου και του επιπλέον προσωπικού. Αλλά ούτε τα πιάτα ούτε και το service θα αλλάξουν, αναφέρει ένας από τους chef του εστιατορίου, ο Quentin Bonet.

 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin