Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Πέτα το iPad- Έρχεται το Ultrabook!


Στη Computex Taipei 2011, τη μεγαλύτερη έκθεση πληροφορικής που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Ταιβάν, η Intel αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το μέλλον των φορητών υπολογιστών, το οποίο με μία λέξη συνοψίζεται στον όρο Ultrabook.


Τι είναι το Ultrabook; Πρόκειται για την πλέον εξελιγμένη μορφή λάπτοπ. Όπως δήλωσε ο Chris Hazelton, διευθυντής έρευνας για κινητά και ασύρματα δίκτυα του 451 Group: "Πρώτα υπήρχε μεγάλη ζήτηση για το φορητό υπολογιστή, μετά για το netbook και τώρα για το Ultrabook. Η πορεία δείχνει την εξέλιξη του υπολογιστή σε μια πιο φορητή συσκευή". Το πάχος του δε θα ξεπερνάει τα 17 με 20mm, θα χρησιμοποιεί μια μορφή αποθήκευσης SSD και θα είναι εξοπλισμένο με ειδικά σχεδιασμένους Intel επεξεργαστές.

Το κλειδί για να καταστεί ανταγωνιστικό με το tablet είναι το μικρό μέγεθος, η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κι η ταχύτατη εκκίνησή του, μόλις εντός λίγων δευτερολέπτων. Χάρη στη λειτουργία Smart Connect, ακόμα κι αν το Ultrabook είναι σε sleep mode, θα ενημερώνει σελίδες, όπως το Facebook ή το Twitter. Το πιο εντυπωσιακό δε είναι ότι ακόμη κι αν το κλείσεις και του βγάλεις την μπαταρία, θα είναι σε θέση να "θυμηθεί" τα προγράμματα και τα αρχεία που ήταν προηγουμένως ενεργά, όταν θα το ξαναθέσεις σε λειτουργία. Το ερώτημα που τίθεται είναι, ποιο λειτουργικό θα χρησιμοποιεί το Ultrabook. Mac OS X ή Windows; Η Intel δε θέλει να περιορίσει τις επιλογές, μάλιστα, το chip της θα υποστηρίζει λειτουργικό Android. Άρα, συμπεραίνουμε ότι αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ήδη, Ultrabooks από την Apple, τη Lenovo και την Acer ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά και σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι ο στόχος των κατασκευαστών είναι η τιμή τους να είναι προσιτή, χαμηλότερη των 1000 Ευρώ, ώστε να μην αποτελέσουν είδος πολυτελείας για τους λίγους, αλλά μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού να έχει τη δυνατότητα να τα αποκτήσει. Υπολογίζεται ότι μέσα σε έξι έως εννιά μήνες, το μερίδιό τους στην αγορά των λάπτοπ θα ξεπεράσει το 40%.

Ουσιαστικά, αποτελεί το επόμενο στάδιο της εξέλιξης των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι στο μέλλον θα ανταγωνίζονται τα smartphones και τα tablets. Άλλωστε, οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων έδωσαν νέα εργαλεία στα χέρια των κατασκευαστών laptop, ώστε να "πειραματίζονται". Με μία φράση, το Ultrabook θα είναι "λεπτό σε μέγεθος σαν Tablet και πλούσιο σε λειτουργίες, σαν PC".


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin