Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon «H τύχη του ευρώ δεν εξαρτάται από την Ελλάδα»

 
 
Η τύχη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής οικονομολόγος της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιούργκεν Σταρκ.

«Η Ελλάδα συνεισφέρει κατά 2,5% στο κοινό νόμισμα...εάν προστεθούν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία φθάνουμε στο 6%», εξήγησε ο Γιούrγκεν Σταρκ σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk. «Δεν υπάρχει κίνδυνος να επηρεασθεί το ευρώ, η τύχη του κοινού νομίσματος δεν εξαρτάται από τις χώρες αυτές».

Σχετικά με το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Γιούργκεν Σταρκ επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απορρίπτει οποιαδήποτε λύση που θα έχει αναγκαστικό χαρακτήρα για τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αλλά αυτή πρέπει να τεθεί ολοκληρωτικά σε εθελοντική βάση», είπε προσθέτοντας ότι «κατανοεί πολύ καλά το επιχείρημα» το οποίο έχει προβάλει η Γερμανία, για την ανάγκη κατανομής του βάρους ανάμεσα στο ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Η αντίθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν προέρχεται από τις δικές της δεσμεύσεις σε ελληνικούς τίτλους, είπε.

«Οι τίτλοι που έχουν αγορασθεί από εμάς είναι περιορισμένοι, οι κίνδυνοι είναι απολύτως διαχειρίσιμοι».

«Εστιάζουμε πάντα μόνο επί της ΕΚΤ, αλλά οι κίνδυνοι είναι επιμερισμένοι σε ολόκληρο το Ευρωσύστημα», εξήγησε ο Γιούργκεν Σταρκ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin