Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Bloomberg: Βάλτε την Ελλάδα σε καραντίνα για να σωθεί η Ευρώπη!

 

Ως αναπόφευκτη παρουσιάζει την πτώχευση της Ελλάδας το διεθνές οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο που δημοσιεύει την Πέμπτη (23/6), ζητώντας μάλιστα από την Ευρώπη να βάλει σε καραντίνα Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, μήπως και καταφέρει να σωθεί η Ισπανία και η υπόλοιπη Ευρώπη.


τα 256 δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία το μόνο που έκαναν ήταν να εξαγοράσουν χρόνο μέχρι την αναπόφευκτη πτώχευση, λέει οι επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Pacific στο Bloomberg, ενώ η JP Morgan δίνει πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σε παραπάνω από 75%.

“Αν κοιτάξουμε τα οικονομικά μεγέθη, φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν εχει καμία ελπίδα. Καθαρά από οικονομικής άποψης, υπάρχει η εντύπωση  ότι η πτώχευση έχει ήδη γίνει”, γράφει το Bloomberg.

Το Bloomberg κάνει μια εκτενή “ιστορική αναδρομή” στο χρονικό της ελληνικής κρίσης, αναφέροντας τους λανθασμένους χειρισμούς των ηγετών της ευρωζώνης που αρχικά υποτίμησαν το γεγονός και στη συνέχεια οι πλουσιότερες χώρες, με πρωταγωνίστρια την Γερμανία, άσκησαν εθνική πολιτική και όχι ευρωπαϊκή.

Η λάθος πολιτική της Ευρώπης έφερε το ντόμινο σε Πορτογαλία και Ιρλανδία και κινδυνεύει να επηρεάσει την Ισπανία και την Ιταλία. Παράλληλα, στο εσωτερικό της Ελλάδας ο κόσμος έχει κουραστεί και η κοινωνική αναταραχή είναι καζάνι που βράζει, λέει το δημοσίευμα.

Ο κίνδυνος για να γίνει η Ελλάδα για την Ευρώπη ότι ήταν η Lehman Brothers για τις ΗΠΑ είναι ορατός, λέει ο οικονομολόγος Καρλ Βάινμπεργκ.

“Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Έχουμε επιδοθεί σε ένα παιχνίδι κοκόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης, οι οποίοι περιμένουν ποιος θα ανοιγοκλείσει τα μάτια του πρώτος
”, καταλήγει.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin