Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Μπουτάρης: Κίτρινες γραμμές και στην Αριστοτέλους

Μετά τον πεζόδρομο της Ικτίνου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να οριοθετήσει με κίτρινες γραμμές τα τραπεζοκαθίσματα στις καφετέριες της Αριστοτέλους, με σκοπό να περιορίσει τη σημερινή αταξία αλλά και να αναδειχθεί η ιστορική πλατεία Αυτό είναι το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, να γίνει η πλατεία η καλύτερη στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε πια το μπάχαλο με τους ιδιοκτήτες των καφετεριών να τοποθετούν τα τραπεζοκαθίσματα, όπου θέλουν», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. «Ολα τα πράγματα έχουν ένα όριο. Δεν μπορεί να περνάς στη 1.00 το βράδυ και η μουσική από τις καφετέριες να ακούγεται μέχρι την Κατερίνη ή να καλείς την αστυνομία να παρέμβει και πριν οι αστυνομικοί φτάσουν στην καφετέρια, η ένταση της μουσικής να χαμηλώνει. Πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κατοίκων, των διερχόμενων διαβατών και των επαγγελματιών για να χαιρόμαστε όλοι την πλατεία». Ο κ. Μπουτάρης έδωσε έμφαση στην ενόχληση των πεζών, διότι δεν μπορούν να περάσουν από τις στοές, όπου βρίσκονται οι καφετέριες, όσο και για το θόρυβο. «Θα κάνουμε ότι προβλέπει ο νόμος» πρόσθεσε.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τον αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη παρουσία καταστηματαρχών στην περιοχή, εκπροσώπων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ενωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών και άλλων φορέων της πόλης. Το σχέδιο βασίζεται στο πρότυπο που ακολουθήθηκε στον πεζόδρομο της Ικτίνου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin