Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς

 

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα θα συμμετάσχει στην Σύνοδο ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να δώσει «συναίνεση στο λάθος». Παράλληλα, ζήτησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ανάπτυξη αλλά και μείωση φορολογικών συντελεστών από το φθινόπωρο. 


Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του, σημειώνοντας: «Δεν βρίσκομαι εδώ για να αντιδικώ αλλά ούτε για να οδηγηθούμε μαζί σε ψεύτικες λύσεις». Υποστήριξε ότι η τρόικα δέχεται αρκετά από τα μέτρα που πρότεινε, όπως η εργασιακή εφεδρεία. Κάνει, όμως, λάθος όταν υποστηρίζει ότι η μείωση των συντελεστών θα οδηγήσει σε αύξηση του ελλείμματος.

Ζήτησε φορολογική μεταρρύθμιση από το φθινόπωρο που θα μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές αλλά θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερη» χάρη στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ εκτίμησε ότι ενισχυτικά στην υποστήριξη του σχεδίου θα μπορούσε να λειτουργήσει η επιβολή τέλους για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Επικαλέστηκε δηλώσεις του βέλγου υπουργού οικονομικών κ. Ρεϊντερς για να σημειώσει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Lehman Brothers της Ευρώπης και ότι η θεραπεία είναι πιθανό να σκοτώσει τον ασθενή.

«Η Ελλάδα κερδίζει ή χάνει αν ακυρώνεται τις προσπάθειες της Ν.Δ.;» Αναρωτήθηκε.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin