Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ακριβές οι βλαβερές συνήθειες

Ακριβές οι βλαβερές συνήθειες 

Νέα έρευνα της Bupa αποκάλυψε ότι οι Βρετανοί που δεν έχουν καλή υγεία στοιχίζουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), στους εργοδότες τους και στους ίδιους τους εαυτούς τους 17.7δισ στερλίνες το χρόνο. Εάν μάλιστα οι τρέχουσες συνήθειες ανθυγιεινού τρόπου ζωής συνεχιστούν και στο μέλλον μέχρι το 2025 το προαναφερθέν ποσό θα αυξηθεί σε 33δισ στερλίνες.


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής μια μείωση στον αριθμό των παχύσαρκων που ζουν στη χώρα έχει να επιφέρει μόνο οφέλη τα οποία μπορεί να μεγιστοποιήσει περαιτέρω η μείωση επίσης του αριθμού των ανθρώπων που πίνουν ή καπνίζουν συστηματικά. Για παράδειγμα οι καπνιστές που εγκαταλείπουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια μπορεί να κερδίσουν στους εαυτούς τους 1.555 στερλίνες σε ετήσια βάση, ενώ αυτοί που περιορίζουν το αλκοόλ στα φυσιολογικά όρια κατανάλωσης θα κρατήσουν στη τσέπη τους επιπλέον 200στερλίνες τον χρόνο. Εάν μάλιστα ολόκληρο το βρετανικό έθνος υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής τότε οι άνθρωποι που θα κάνουν αυτή τη διαφορά θα εξοικονομήσουν το σημαντικότατο ποσό των 22δισ στερλινών μέχρι το 2025.


Το ποσό αυτό προκύπτει από την εξοικονόμηση χρημάτων που θα επιφέρει η εγκατάλειψη του τσιγάρου και του ποτού, 5δις στερλίνες και 3.9δις στερλίνες, αντίστοιχα σε συνδυασμό με τα 7.4δις στερλίνες επιπλέον εσόδων που θα προκύψουν λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής.



πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin