Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Μανιτάρι ίσως θεραπεύει τον καρκίνο του προστάτη

 

Η έρευνα αυτή, της οποίας το πόρισμα άφησε έκπληκτο ακόμα και τον ίδιο τον Dr Ling, δίνει ελπίδες στην ανάπτυξη φαρμάκων για τη πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Σύμφωνα με το newsit, ένας Αυστραλός επιστήμονας από το Κουήνσλαντ υποστηρίζει ότι ένα μανιτάρι που ήταν γνωστό στην Ασία για τις ιατρικές του ιδιότητες ίσως να μπορεί να δώσει ελπίδες στους άντρες με καρκίνο του προστάτη.

Ο ερευνητής Dr Patrick Ling από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ υποστηρίζει ότι μία χημική ουσία γνωστή ως PSP μπορεί να εξαχθεί από το μανιτάρι και να αναστείλει την ανάπτυξη των καρκινογόνων κυττάρων στα ποντίκια.

Ο Dr. Ling πρόσθεσε ότι αυτή η ουσία θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων θεραπειών. Το κυρίως πρόβλημα των θεραπειών είναι το γεγονός ότι πάντα υπάρχουν μαλακοί εναπομείναντες όγκοι, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στις θεραπείες.

«Εάν μπορέσουμε να επικεντρωθούμε σε αυτούς τους εναπομείναντες όγκους ίσως να καταφέρουμε να βελτιώσουμε το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin