Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τον έχουν βραβεύσει με Πούλιτζερ και δεν έχει καν πράσινη κάρτα!

 

Ενας δημοσιογράφος με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, που εργαζόταν στην αμερικανική εφημέριδα Washington Post και έχει βραβευθεί με Πούλιτζερ για την κάλυψη του μακελειού στο πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ το 2007, αποκάλυψε χθες Τετάρτη ότι ζει παράνομα στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Χοσέ Αντόνιο Βάργκας, 30 ετών, έκανε αυτή την αποκάλυψη σε άρθρο του στο περιοδικό New York Times Magazine. Στο άρθρο του ο Βάργκας, που έφτασε στις ΗΠΑ σε ηλικία 12 ετών, αναφέρει ότι έμαθε πως τα χαρτιά του ήταν ψεύτικα τέσσερα χρόνια αργότερα σε ηλικία 16 ετών όταν προσπάθησε να βγάλει δίπλωμα οδήγησης.

"Τα τελευταία 14 χρόνια πήρα απολυτήριο λυκείου, αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο, έχτισα μία καριέρα δημοσιογράφου και πήρα συνέντευξη από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της χώρας", γράφει ο Βάργκας.

"Φαινομενικά δημιούργησα την τέλεια ζωή, ζούσα το αμερικανικό όνειρο", συνέχισε. "Ομως έμεινα για πάντα ένας άνθρωπος χωρίς χαρτιά. Και αυτό σημαίνει ότι ζω σε μία διαφορετική πραγματικότητα (...) Αυτό σημαίνει ότι ζω με το φόβο ότι θα με ανακαλύψουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω εμπιστοσύνη σχεδόν σε κανέναν".

Ο Βάργκας, που μέχρι το 2009 εργαζόταν για την Washington Post και πλέον εργάζεται στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Huffington Post, δήλωσε ότι αποκάλυψε ότι είναι παράνομος μετανάστης διότι "βαρέθηκα να κρύβομαι".

Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι έχει ζητήσει νομική βοήθεια για να διεθετήσει το θέμα του.  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin