Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ουρές για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων

 
 
Ουρές άρχισαν να σχηματίζονται πάλι στις Πολεοδομίες, καθώς λήγει η προθεσμία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων. Η πρώτη δόση γι αυτές τις τακτοποιήσεις θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Οκτωβρίου, ενώ η προθεσμία για την αποπληρωμή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων λήγει έως το τέλος του 2012. 
 
Με τον νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, οι ημιυπαίθριοι νέων κατασκευών σε πολλές περιπτώσεις θα ενσωματώνονται στο συντελεστή δόμησης.
Ξεπέρασαν τις 10.000 οι αιτήσεις τακτοποίησης των ημιυπαίθριων τις τελευταίες δύο εβδομάδες . Η πρώτη δόση γι αυτές τις τακτοποιήσεις θα πληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου. Η προθεσμία της εξόφλησης για τις κατοικίες λήγει στις 28 Οκτωβρίου 2012 και για τους επαγγελματικούς χώρους 28 Δεκεμβρίου 2012.
Οι φάκελο τακτοποίησης έφτασαν τις 605 .000. Εφόσον η εξόφληση γίνει το 2010 και το 2011 οι ημιυπαίθριοι δηλώνονται στο Ε9 του 2012.
Με το νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό που ήδη ολοκληρώνεται αλλάζει ο τρόπος κατασκευής των ημιυπαίθριων. Προβλέπεται πάντως να μην περιορίζεται η επιτρεπόμενη επιφάνεια για εξώστες και στεγασμένους χώρους.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin