Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τηλεπαθητικά σκυλιά!

 

Η θεωρία περί "τηλεπαθητικών ζώων" τα οποία αντιλαμβάνονται ότι το αφεντικό τους επιστρέφει στο σπίτι ενώ ακόμη εκείνο βρίσκεται μακρυά, ανήκει στον βιολόγο Rupert Sheldrake. Σε συνέντευξή του, ο "αιρετικός" βιολόγος μίλησε για τα πειράματα που πραγματοποιεί προκειμένου να μελετήσει την "τηλεπαθητική επικοινωνία" μεταξύ των κατοικίδιων ζώων και των αφεντικών τους.

Πώς αντιλαμβάνονται τα σκυλιά και οι γάτες , ότι ο ιδιοκτήτης τους επιστρέφει σπίτι;

"Αυτό που έχω μελετήσει ιδιαίτερα είναι είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρούν εκατοντάδες ιδιοκτήτες κατοίκιδιων σε όλον τον κόσμο: αυτό που τα σκυλιά αντιλαμβάνονται πότε το αφεντικό τους τους θα επιστρέψει στο σπίτι.

Πολλοί άνθρωποι έχουν σκυλιά ή γάτες, τα οποία φαίνεται ότι προσμένουν την επιστροφή του αγαπημένου τους μέλους της οικογένειας. Κάθονται και περιμένουν σιωπηλά κοντά στην πόρτα σε ένα σημείο που τα ίδια έχουν καθορίσει ως το "σημείο επιστροφής" του αφεντικού τους.
Για να διαπιστώσουμε εαν πράγματι συμβαίνει αυτό, κάνουμε μια σειρά πειραμάτων στα οποία μαγνητοσκοπούμε το μέρος όπου ο σκύλος περιμένει.

Ξεκινάμε από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης του κατοικιδίου φεύγει από το σπίτι και παρακολουθούμε όλο το διάστημα της απουσίας του. Έχουμε το timecode επάνω στη κασσέτα, επομένως μπορούμε να πούμε ακριβώς κάθε δευτερόλεπτο πότε το σκυλί είναι στο "σημείο επιστροφής του αφεντικού" και πότε όχι. Έχουμε δηλαδή μια πλήρη μελέτη της συμπεριφοράς του.

Φροντίζουμε ώστε στις περιπτώσεις που μελετάμε, ο ιδιοκτήτης να φεύγει από το σπίτι σε απόσταση μεγαλύτερη των 8 χλμ τουλάχιστον και να επιστρέφει σε τυχαία επιλεγμένη ώρα. Επειδή αυτοί που αμφισβητούν τις μελέτες μας υποστηρίζουν οτι οι σκύλοι απλώς ακούνε ή μυρίζουν το αυτοκίνητο του αφεντικού τους, μεταφέρουμε τον ιδιοκτήτη με taxi και χρησιμοποιούμε διαφορετικό όχημα κάθε φορά. Επομένως δεν υπάρχουν γνώριμοι ήχοι και εικόνες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος ο σκύλος να μπορεί να ακούσει ή να μυρίσει το αφεντικό του.

Στα πειράματα αυτά παρατηρούμε ότι το σκυλί φαίνεται να γνωρίζει πότε επιστρέφει ο ιδιοκτήτης του σπίτι. Ξανά και ξανά πηγαίνει και περιμένει στην πόρτα ή στο παράθυρο όταν εκείνος αποφασίζει να επιστρέψει σπίτι. Όσες φορές κι αν επαναλάβαμε τα πειράματα το συμπερασμα ήταν το ίδιο.

Τα σκυλιά πιθανότατα "επικοινωνούν τηλεπαθητικά" με τα αγαπημένα τους αφεντικά και αντιλαμβάνονται ότι αυτά βρίσκονται καθ'οδόν. Αυτή είναι η δική μου θέση."

Ο ελληνικής καταγωγής Alex Tsakiris, που ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αποφάσισε να διαπιστώσει στην πράξη εαν η θεωρία περί τηλεπαθητικής επικοινωνίας των ζώων με τα αφεντικά τους, είναι μύθος ή πραγματικότητα.

Στην λογική αυτή, πραγματοποίησε το project "dogs that know" στο οποίο επανάλαβε το πείραμα του Sheldrake για τα "τηλεπαθητικά σκυλιά". Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε: η θεωρία περί "τηλεπάθειας των ζώων" αξίζει να διερευνηθεί περαιτέρω επιστημονικά!
  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin