Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά πυρηνικού εργοστάσιου

Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά πυρηνικού εργοστάσιου 
Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές σχημάτισαν σήμερα ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το παλαιότερο πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας ζητώντας το κλείσιμό του, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.


Το εργοστάσιο του Fessenheim, στην Αλσατία, βρίσκεται στο επίκεντρο του διαλόγου για την πυρηνική ασφάλεια στη Γαλλία μετά το ατύχημα στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας που προκλήθηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι.Βρίσκεται κοντά στη γερμανική μεθόριο και λειτουργεί από το 1977. Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν το αν θα επιτρέψουν να συνεχίσει η λειτουργία του για δέκα ακόμα χρόνια.


Οι διαδηλωτές, οι οποίοι προέρχονταν από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, κρατούσαν πανό που έγραφαν στα γαλλικά «Σήμερα στην Ιαπωνία, αύριο στο Fessenheim».


Τη διαδήλωση στήριξαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι Πράσινοι της Γαλλίας. Οι διαδηλωτές εκφράζουν φόβους ότι το εργοστάσιο είναι ευάλωτο σε σεισμούς και πλημμύρες.


Η υπουργός Οικολογίας, Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση μέχρι να κατατεθεί η έκθεση της υπηρεσίας για την ασφάλεια των πυρηνικών στις αρχές Ιουλίου.


Η Γαλλία ηλεκτροδοτείται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες που υπάρχουν στη χώρα.
  

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin