Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Χταποδάκι με μέλι και κρόκο Κοζάνης

 

Υλικά :

1 κιλό χταπόδι μεσαίο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ τομάτας
1 κονσέρβα 400 γραμμ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ μέλι
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
 
 Εκτέλεση :

1.Πλύνετε καλά το χταπόδι. Για να είναι πιο μαλακό καλύτερα είναι να το βάλετε στην κατάψυξη και να το αποψύξετε πριν από τη χρήση. Στην αγορά πλέον κυκλοφορεί και έτοιμο καθαρισμένο χταπόδι (κατεψυγμένο). Για να αποψύξετε το χταπόδι, τοποθετήστε το από την προηγουμένη στην ψύξη του ψυγείου.
2. Βάλτε το χταπόδι με ελάχιστο νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης και σιγοβράστε για περίπου 20΄ μέχρι να κοκκινίσει. Αν θέλετε να το σερβίρετε με μακαρόνια, καλύτερα να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια. Σβήστε το με το κρασί και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Μη βάλετε αλάτι αμέσως. Το χταπόδι συνήθως έχει αρκετό δικό του.
3. Παράλληλα φτιάξτε τη σάλτσα. Τσιγαρίστε το κρεμμυδάκι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τον πελτέ και το σκόρδο. Προσθέστε το ντοματάκι και το μέλι και βράστε για περίπου 10΄ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο το χταπόδι ρίξτε μέσα τη σάλτσα και βράστε τα όλα μαζί για 10΄ περίπου να μελώσουν. Συνοδέψτε το με μακαρόνια για πιο ολοκληρωμένο γεύμα ή απολαύστε το σκέτο, παρέα με ένα καλό κόκκινο κρασί.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin