Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon «Χάκερς» κτύπησαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

«Χάκερς» κτύπησαν το  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 
Μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε πρόσφατα κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσαν στους New York Times στελέχη του ΔΝΤ. Τα στελέχη του ΔΝΤ εκτιμούν ότι οι επιθέσεις συνδέονται με κάποια κυβέρνηση και λάμβαναν χώρα αρκετούς μήνες.
Στελέχη του Ταμείου μιλούν για «πολύ μεγάλη παραβίαση» των συστημάτων του ΔΝΤ. Ανάμεσα στα δεδομένα που εκλάπησαν περιλαμβάνονται και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο στόχος της επίθεσης, είπε ο Τομ Κέλερμαν, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων, είχε σκοπό να δώσει σε μια κυβέρνηση «πρόσβαση στα ενδότερα» του δικτύου του ΔΝΤ.
«Επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση» είπε ο Τομ Κέλερμαν, ο οποίος είναι στο διοικητικό συμβούλιο της International Cyber Security Protection Alliance.
«Ο κώδικας αναπτύχθηκε και τοποθετήθηκε για αυτό το σκοπό» πρόσθεσε, αναφερόμενος σε λογισμικό που αποπειράθηκαν να εγκαταστήσουν οι χάκερ στα συστήματα του Ταμείου.
Οι υποδομές πληροφορικής του Ταμείου «λειτουργούν πλήρως», δήλωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλι.
«Ερευνούμε ένα συμβάν. Δεν είμαι σε θέση να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για την έκταση του συμβάντος που αφορά την κυβερνοασφάλεια» πρόσθεσε.
Το προσωπικό του ΔΝΤ και τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου ενημερώθηκαν την Τετάρτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το συμβάν, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα σχετική επίσημη ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τους New York Times, το e-mail που εστάλη στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου αναφέρει ότι υπήρξαν «ύποπτες μεταφορές φακέλων» και ότι έρευνες έδειξαν ότι μία επιφάνεια εργασίας στο Ταμείο χρησιμοποιήθηκε για να αποκτήσει πρόσβαση σε συστήματα ου Ταμείου.
Οι χάκερ που παραβίασαν τα συστήματα του διεθνούς οικονομικού οργανισμού πιστεύεται ότι συνδέονται με κάποια κυβέρνηση, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg News.
Η επίθεση πιστεύεται ότι έγινε πριν από τη σύλληψη και την παραίτηση του γενικού του διευθυντή Ντομινίκ Στρος Καν.
Η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε όλες τις συνδέσεις των συστημάτων της με εκείνα του ΔΝΤ λόγω της επίθεσης, αναφέρουν οι New York Times.
Στην έρευνα για το συμβάν συμμετέχει πλέον και το FBI, δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin