Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Μεγάλα κέρδη με... άρωμα από ρίγανη, μέντα και λεβάντα

 
Υψηλό εισόδημα σε ετήσια βάση και σημαντικές κοινοτικές ενισχύσεις για την εγκατάσταση φυτείας "υπόσχονται" οι εναλλακτικές καλλιέργειες της μέντας, της λεβάντας και της ρίγανης, που ανήκουν στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Τρεις καλλιέργειες που παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων, τη φαρμακοβιομηχανία και την αρωματοποιία.

 
Η Ελλάδα θεωρείται μία από τις πλουσιότερες χώρες σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, γεγονός που ανοίγει νέους και αρκετά προσοδοφόρους δρόμους στις αγροτικές καλλιέργειες, αν υπάρξει η απαιτούμενη οργάνωση για να αξιοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το δίπτυχο της επιτυχίας σύμφωνα με τους γνώστες του τομέα που ειδικεύονται στις καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών είναι αφενός η συνεργασία μέσω ομάδων παραγωγών και αφετέρου η ποιότητα με βιολογικές μεθόδους. Συμπερασματικά, τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά είναι προϊόντα που αφήνουν κέρδος, με την προϋπόθεση, όμως, ότι ο επενδυτής θα ασχοληθεί σοβαρά και θα τηρηθούν οι κανόνες και οι αρχές για μια ποιοτική παραγωγή.
Αλλωστε, οι εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της χώρας μας ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη αρωματικών φυτών που δίνουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.
1 Ακόμα και τις 3.500 ευρώ ανά στρέμμα φτάνει η απόδοση για τη μέντα
2 Υπερδιπλάσια κέρδη σε περίπτωση βιολογικής καλλιέργειας
Tυποποίηση
Μπόνους έως 300.000 € σε οινοποιεία και ελαιοτριβεία

Χρηματοδότηση
Επιχορηγήσεις και ευνοϊκά δάνεια σε νέους επιχειρηματίες

 
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin