Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Μηνύσεις για κακοποίηση

Πολλοί διαδηλωτές διακομίστηκαν σε νοσοκομεία 

 Στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις αναμένεται να προσφύγουν όσοι από τους συλληφθέντες των προχθεσινών κινητοποιήσεων φέρουν πάνω τους σημάδια κακοποίησης. 

Ηδη συνήγοροι υπεράσπισης έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συγκεντρώσουν σχετικό υλικό, όπως βίντεο, αλλά και ιατρικές γνωματεύσεις, αφού αρκετοί από τους συλληφθέντες διακομίσθηκαν την Τετάρτη προληπτικά σε νοσοκομείο, μεταξύ άλλων με εκδορές και μώλωπες. 
 
Αναφορικά με τους συλληφθέντες, πρόκειται για συνολικά 15 άτομα, τα οποία χθες βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, που άσκησε ποινικές διώξεις. Δύο βρίσκονται αντιμέτωποι με παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών, αλλά και με την πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης, που σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου» παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.
Η πλειονότητα, πάντως, των συλληφθέντων -11 στο σύνολο- κατηγορούνται για πλημμελήματα και συγκεκριμένα, κατά περίσταση, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου. Αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η δίκη αναβλήθηκε για τις 29 Ιουνίου, αφού απουσίαζαν οι αστυνομικοί-μάρτυρες κατηγορητηρίου.
Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων. 

Παράλληλα, η διαδικασία του αυτοφώρου θα ακολουθηθεί και για τον 33χρονο από το Μπαγκλαντές, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοφορία. Ο άντρας συνελήφθη καθώς φέρεται να επιχείρησε να κρύψει σε δασύλλιο κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο μεταλλικούς σωλήνες και κοντάρια, με αποτέλεσμα να υπάρξει βίντεο που -κατά την Αστυνομία- δείχνει αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης μεταφοράς των κατασχεμένων αντικειμένων. 

* Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι τέσσερις από τους 81 συνολικά αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν εκεί και οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. Οπως ανακοινώθηκε χθες από την ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν δεν ήταν τελικά 36 αλλά 81. 

Δύο από τους τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται είναι -σύμφωνα με την Αστυνομία- ο ένστολος που έχασε το δάχτυλό του από μολότοφ και ο συνάδελφός του που έχασε την ακοή του στο ένα αυτί από φωτοβολίδα που «καρφώθηκε» στο κράνος του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin