Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ο ΔΙ.ΑΣ. στα... θρανία!

 
 

Πάνω σε καινοτόμες μεθόδους, που αποτελούν μίξη εμπειρίας από διαφορετικές- προηγμένες στη δίκυκλη αστυνόμευση χώρες και με την προσθήκη εγχώριων τεχνικών και πρακτικών εφαρμογών που δουλεύονται στην πράξη, ξεκίνησαν κι εκπαιδεύονται σε 8 σειρές στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου Αττικής οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις ομάδες ΔΙΑΣ σε ολόκληρη την χώρα.

Ήδη, αυτή την εβδομάδα έχουν μπει κι εκπαιδεύονται οι συμμετέχοντες στην 4η σειρά, μεταξύ των οποίων και 60 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ από την περιφέρεια, με τους οποίους μάλιστα κλείνει ο κύκλος όλων όσοι διατίθενται σε υπηρεσίες εκτός της Αττικής. Είχε προηγηθεί η εκπαίδευση συνολικά άλλων 100, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στην 1η και στην 2η σειρά.

Μεταξύ των πρακτικών εφαρμογών συγκαταλέγεται η εξάσκηση στους πυροβολισμούς πάνω από τη μοτοσικλέτα, αρχικά με ξηρά όπως λέγονται στη συντεχνιακή διάλεκτο πυρά και στη συνέχεια με πραγματικά, τρόποι ασφαλούς προσέγγισης, ελέγχου κι εξουδετέρωσης των επιβατών αυτοκινήτων και κλειστών βαν, όπως επίσης και η ενδεδειγμένη αντίδραση και συμπεριφορά στην περίπτωση συμπλοκής στο δρόμο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin