Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ικανοποίηση στους κερδοσκοπικούς κύκλους του Λονδίνου από τις εξελίξεις στην Ελλάδα – Ποντάρουν πλέον στο πιστωτικό γεγονός και την χρεοκοπία….

Συνομιλήσαμε αργά χθες το βράδυ με συνολικά 7  στελέχη ελληνικών και κυρίως ξένων τραπεζών και τους ρωτήσαμε πως αξιολογούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Όλοι μα όλοι ήσαν αρνητικοί για την Ελλάδα.
Οι Έλληνες τραπεζίτες δυσαρεστημένοι ξεκάθαρα από την αποτυχία πολιτικής συναίνεσης ενώ οι ξένοι ειδικά αυτοί που εντάσσονται στο λόμπι των κερδοσκόπων του Λονδίνου θεωρούν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις διευκολύνεται περισσότερο το σχέδιο της κατακρήμνισης της αγοράς.

Οι έλληνες τραπεζίτες πιο εγκρατείς και πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους ανέφεραν ότι οι επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια θα είναι έως καταστροφική.
Εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της Ελλάδος και τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
Ταυτόχρονα διατύπωσαν την προσδοκία ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να επιχειρήσει επανεκκίνηση της προσπάθειας διάσωσης της χώρας αν και μέχρι τώρα η προσπάθεια απέτυχε.
Οι τραπεζίτες αρνητικοί αλλά και προσεκτικοί οι ξένοι ξεκάθαρα αρνητικοί.
Η χρεοκοπία μέσω ενός haircut θα ήταν η σωστή λύση για την Ελλάδα υποστήριξαν ορισμένοι, να πάτε σε αναδιάρθρωση για να ηρεμήσουν οι αγορές ενώ μίλησαν ακόμη και για πολιτικούς θεατρινισμούς.
Στέλεχος hedge funds ο οποίος ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε με κυνισμό.
«Ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι η Ελλάδα δουλεύει για τα συμφέροντας μας. H πιθανότητα πιστωτικού γεγονότος έχει πλέον αυξηθεί» τόνιζαν χαρακτηριστικά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin