Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Θυσιάζεται η Καβάλα για να σωθεί ο Ηρακλής!

Σχέδιο αφανισμού της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καβάλας και στο βάθος “σωτηρίας” του Ηρακλή εξυφαίνεται στον ορίζοντα και καταδεικνύει πόσο σαθρό είναι το ποδοσφαιρικό σύστημα στην χώρα μας. Η εμπλοκή στο σχέδιο του Μάκη Ψωμιάδη ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ και εναντίον του οποίου εκκρεμούν αγωγές, προς το παρόν δεν έχει θορυβήσει τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς όλα βρίσκονται ακόμη σε ...προκαταρκτικό στάδιο. Το enet.gr υπενθυμίζει ότι από τις 25 Ιουνίου 2009 υπάρχει ανακοίνωση της ΕΠΟ που βάζει «φρένο» σε συγχωνεύσεις, απορροφήσεις και μετονομασίες ομάδων.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Μάκης Ψωμιάδης φέρεται να συμφώνησε με τον Αντώνη Ρέμο για να αγοράσει την ΠΑΕ Ηρακλής. Και μόλις γίνει κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, θα δρομολογηθούν οι παρακάτω διαδικασίες, αν δεν τον εμποδίσουν τα αρμόδια όργανα:

*
Πρώτον, θα πτωχεύσει η ΠΑΕ Ηρακλής (και θα οδηγηθεί στην Δ' Εθνική)
*Δεύτερον, θα μεταφερθεί η έδρα της ΠΑΕ Καβάλας στη Θεσσαλονίκη
*Τρίτον, θα μετονομαστεί η ΠΑΕ Καβάλα σε “ΠΑΕ Νέος Ηρακλής”, ή “ΠΑΕ Ηρακλής Μακεδονίας”

Η διάψευση στην οποία προέβη σήμερα ο Μάκης Ψωμιάδης στο blog του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαίδου (dikisports), εκτιμάται πως έγινε περισσότερο για λόγους τακτικής. "Δεν υπάρχει θέμα μετονομασίας της Καβάλας. Απλώς η ομάδα θα παίζει πλέον στο γήπεδο του Μακεδονικού διότι ο δήμαρχος Καβάλας δεν θέλει την ομάδα στην πόλη. Δεν έχω συζητήσει οτιδήποτε με τον Ηρακλή. Και εγώ και ο Σταύρος Ψωμιάδης διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα. Η Καβάλα θα συνεχίζει να αγωνίζεται με το όνομα της στη Superleague".


Κορυφαίοι παράγοντες του Ηρακλή, ωστόσο, όχι μόνο επιβεβαιώνουν τις επαφές αλλά εύχονται κιόλας να έχουν αίσιο τέλος και να επικυρωθεί ο ερχομός του υπόδικου ποδοσφαιρικού παράγοντα. Έτσι κι αλλιώς, αν επέλθει συμφωνία και γίνει αυτός ο "αρραβώνας", επισήμως δεν θα φαίνεται ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια και στην ομάδα της Καβάλας. Μπροστά θα μπει ο γιος του Σταύρος Ψωμιάδης που έχει λευκό ποινικό μητρώο.
“Ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τον Ηρακλή. Βασική προϋπόθεση είναι να παίζει στη Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής και τη νέα χρονιά. Ουσιαστικά υπάρχουν πολλές εκδοχές για να γίνει αυτό. Μέσω δικαστικής οδού, προσφυγών στα ανώτατα διοικητικά όργανα, προσφυγών στο CAS.  Ωστόσο αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, η μόνη διέξοδος αυτή τη στιγμή είναι μέσω του κ. Ψωμιάδη!” δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθλητικό Metropolis” ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Ηρακλή, Νίκος Αρταβάνης,

Ένθερμος υποστηρικτής της επικείμενης συμφωνίας με την οικογένεια Ψωμιάδη είναι και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ηρακλή, Ντίνος Γωγάκος. “Σημασία, για μένα, έχει να παίξει ο Ηρακλής στη Σούπερ Λίγκα, τού χρόνου.” δήλωσε στην ΕΡΑ-ΣΠΟΡ.


Όποιο κι αν είναι το τίμημα, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες, χωρίς να λογαριάζει και να παίρνει σοβαρά υπόψιν το καταστροφικό πέρασμα Ψωμιάδη από την ΠΑΕ ΑΕΚ (Ιούλιος 2001- Ιανουάριος 2003), τις δίκες που εκκρεμούν για υπεξαίρεση χρημάτων και πλαστά τιμολόγια. Χωρίς να λογαριάζει ασφαλώς και τις σοβαρές αντιδράσεις των οπαδών του Πανιωνίου που απέτρεψαν τον περασμένο χειμώνα το “ντιλ” ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Τσακίρη και τον Μάκη Ψωμιάδη. Και φυσικά χωρίς να δίνει δεκάρα, αν μ' αυτή την “πατέντα” (ελληνικής εφεύρεσης, ασφαλώς) αφανίζεται ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα (Καβάλα). "Γιατί με ρωτάτε; Με ρώτησε κανείς, αν ενοχλούμαι, όταν η Τρίπολη πήγε ν' αφανίσει ολόκληρο Ηρακλή;” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γωγάκος.


Σύμφωνα με τον κ.Γωγάκο, “τα μέλη του Ηρακλή θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν τους υποψήφιους επενδυτές, όσοι και όποιοι είναι αυτοί.”. Κάλεσε επίσης τον Αντώνη Ρέμο “να σεβαστεί την άποψη του κόσμου.”


Ποια είναι η άποψη του κόσμου του Ηρακλή; Από μηνύματα σε ιστοσελίδες, φόρουμ και στο facebook, προκύπτει ότι “ψηφίζουν” με θέρμη τη λύση Ψωμιάδη και ονειρεύονται για του χρόνου μια ομάδα με τους πιο ποιοτικούς παίκτες της Καβάλας (Ονουάτσι, Αμπντούν, Ντουγκλάο κτλπ.) και προσθήκες με “μουντιαλικούς άσους”. Αδιαφορώντας ασφαλώς για “έργα και ημέρες” Ψωμιάδη στο πέρασμα του από την ΑΕΚ αλλά και τις σοβαρές εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.
"Φρένο"
Κατά το παρελθόν, αρκετές ομάδες συγχωνεύτηκαν ή απορροφήθηκαν από άλλες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις Εθνικού Πειραιώς – Α.Ο Μάνης, Παναχαϊκής – Πατραϊκού, Χαλκηδόνας – Ατρόμητου, Ολυμπιακού Βόλου – Κασσάνδρας και Ηλυσιακού – Αιγάλεω. Τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή κατόπιν εορτής και αφού αφανίστηκε μια ποδοσφαιρική ομάδα, ο Ηλυσιακός δικαιώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας που ακύρωσε την απόφαση συγχώνευσης των ΠΑΕ Ηλυσιακού και Αιγάλεω.
Το enet.gr υπενθυμίζει επίσης ότι στις 25 Ιουνίου 2009 η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έμπαινε “φρένο” στις συγχωνεύσεις, απορροφήσεις και μετονομασίες ομάδων. Παραθέτουμε το κείμενο εκείνης της ανακοίνωσης:
«Σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 2 παρ.3 Ι) του Καταστατικού και της αντίστοιχης διάταξης του άρθρου 27 παρ.5 του ΚΑΠ, το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. με απόφασή του (Δ.Σ./Ε.Π.Ο. 24.06.2009-Νο11) διευκρινίζει και καθορίζει ότι:
1.Απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής μορφής ή της εταιρικής δομής μίας ομάδας προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπλήρωση αθλητικών κριτηρίων ή η λήψη άδειας συμμετοχής σε πρωτάθλημα.
2. Αυτό συμπεριλαμβάνει:
- Αλλαγή έδρας ομάδας.
- Αλλαγή ονομασίας ομάδας.
- Μεταβίβαση μεριδίων-μετοχών μεταξύ ομάδων.
- Συγχώνευση ομάδων με νέα ή την υπάρχουσα ονομασία μίας των ομάδων.
- Απορρόφηση ομάδας από άλλη.
- Κάθε άλλο τρόπο με τον οποίο τουλάχιστον η μία ομάδα κερδίζει το δικαίωμα ανόδου σε κατηγορία πρωταθλήματος.
3. Επιτρέπεται αντίθετα οποιοσδήποτε από τους ανωτέρω αναφερόμενους τρόπους και διαδικασίες εφόσον ουδεμία από τις εμπλεκόμενες ομάδες κερδίζει με τον τρόπο αυτό άνοδο κατηγορίας πρωταθλήματος.
Σε κάθε περίπτωση, είτε της παρ. 1 είτε της παρ. 2, όταν οι ονομασίες των ομάδων καταργούνται δεν επιτρέπεται η χρήση της ίδιας ή παρεμφερούς ονομασίας από άλλη ομάδα για μία πενταετία».
Κόντρα με το Δήμο
Κι ενώ είναι δεκάδες τα μηνύματα αγανάκτησης και οργής από Καβαλιώτες στην ιστοσελίδα της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας (lfk.gr), τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κόντρα της οικογένειας Ψωμιάδη με τη δημοτική αρχή Καβάλας, με επίκεντρο την ποδοσφαιρική ομάδα και την απειλή της οικογένειας να μεταφέρει την έδρα της ομάδας στο γήπεδο του Μακεδονικού, στην Πολίχνη.
Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα από σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας της Καβάλας “Πρωινή” :
“Η κρίση ανάμεσα σε ΠΑΕ ΑΟΚ και Δήμο Καβάλας, συνεχίζεται και μπορεί δυστυχώς να φτάσει στα άκρα. Ουσιαστικά είναι μια κόντρα ανάμεσα στον Κωστή Σιμιτσή και Μάκη Ψωμιάδη. Στις επόμενες μέρες θα φανεί αν τελικά η ΠΑΕ είναι αποφασισμένη να πάρει την ομάδα και να μετακομίσει στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Πολίχνη.
Τέσσερα είναι τα επίμαχα σημεία ανάμεσα στις δυο πλευρές. Ποιο αναλυτικά.
*Η μπουτίκ επί της Ομονοίας
Τον περασμένο χειμώνα η ΠΑΕ ζήτησε δημοτικό χώρο επί της Ομονοίας, προκειμένου να δημιουργήσει τη μπουτίκ της ομάδας. Ο Δήμος Καβάλας αρνήθηκε και κάπως έτσι ξεκίνησε η νέα κόντρα. Η ΠΑΕ εξακολουθεί να ψάχνει χώρο για να στεγάσει τη μπουτίκ.
*Το κυλικείο του «Ανθή Καραγιάννη»
Η ΠΑΕ ζήτησε από τον Δήμαρχο να έχει την εκμετάλλευση του κυλικείου του σταδίου.
Πήρε πάλι αρνητική απάντηση και το κυλικείο εξακολουθεί να το εκμεταλλεύεται ιδιώτης.
Το δεύτερο όχι της νέας κόντρας.
*Οι συναυλίες Τερζή και Μαρινέλλας
Οι συναυλίες ήταν το αποκορύφωμα. Αρχικά με τον Πασχάλη Τερζή που τελικά δεν έγινε και τώρα με τη Μαρινέλλα. Η ΠΑΕ ζήτησε να μην γίνουν, λόγω έργων που έχει προγραμματίσει στο «Ανθή Καραγιάννη» αλλά και με φόβο να πάθει μεγάλη ζημιά ο χλοοτάπητας. Ο Δήμος τόνισε ότι και συναυλίες μπορούν να γίνουν και έργα. Η ΠΑΕ ανέφερε ότι η συναυλία θα μπορούσε να γίνει στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.
Μάλιστα ανέφερε ότι δε θα θιχθεί σε καμία περίπτωση ο χλοοτάπητας του σταδίου.
Η ΠΑΕ αντέδρασε άμεσα και άρχισε να συζητάει με παράγοντες του Μακεδονικού, προκειμένου να δηλώσει άλλη έδρα.
*Το 15% των εισιτηρίων
Ο Δήμος ζήτησε το 15% των εισπράξεων από τους εντός έδρας αγώνες, όπως ορίζει ο νόμος. Φέτος αυτό το ποσό αγγίζει τις 55.000 ευρώ. Η ΠΑΕ θεωρεί ότι αυτό το ποσό μπορεί να καλυφθεί με αγορά εισιτηρίων διαρκείας από το Δήμο η και με άλλα πράγματα.
Ο Δήμος είναι ανένδοτος και η κόντρα συνεχίζεται....”



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin