Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Φορολογούνται οι ημιυπαίθριοι που τακτοποιήθηκαν

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που προχώρησαν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων της κατοικίας τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία.

Τα επιπλέον τετραγωνικά των ημιυπαίθριων χώρων που τακτοποιήθηκαν, καθώς και όσα αφορούν κλειστά γκαράζ, πιλοτές και αποθήκες που υπήχθησαν στη ρύθμιση, θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης, για τον προσδιορισμό του ακαθάριστου εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση, καθώς και για την φοροαπαλλαγή που αφορά την έκπτωση των τόκων των στεγαστικών δανείων όπως και για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι φορολογούμενοι αυτοί που υπήχθησαν στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα πρέπει να τους δηλώσουν στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλουν στην εφορία το 2012. Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα περιλαμβάνονται εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ, Δημήτρη Κουσελά.

Στην εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δηλωθούν οι ημιυπαίθριοι στη φορολογική δήλωση καθώς και για το πώς θα φορολογούνται αν πρόκειται στο μέλλον να μεταβιβαστούν (με αγοραπωλησία, γονική παροχή κ.α.).

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι τακτοποιούμενοι ημιυπαίθριοι χώροι, αν δεν έχει γίνει κάποια αγοραπωλησία ή μεταβίβαση (γονική παροχή, δωρεά, κλπ), τότε δεν απαιτείται να αναγραφούν στο έντυπο Ε9. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αναγραφούν στο έντυπο.

Στην περίπτωση αυτή (της αναγραφής τους στο έντυπο Ε9) θα πρέπει να συμπεριληφθούν στους κύριους χώρους του ακινήτου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin