Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon «Φυσικά» λευκά δόντια

«Φυσικά» λευκά δόντια 
 
«Η ομορφιά είναι δύναμη κι ένα χαμόγελο το ξίφος της», όπως είπε ο Άγγλος φυσιοδίφης John Ray. Για να έχουμε όμως, το πιο σαγηνευτικό μας χαμόγελο θα πρέπει να έχουμε και λευκά, λαμπερά δόντια. Κοιτάζοντας γύρω μας θα δούμε πολλούς ανθρώπους με υπερβολικά, σχεδόν ψεύτικα, «τέλεια» δόντια, χάρη σε ποικίλες τεχνικές.

Αν είστε όμως, από αυτούς που θέλουν να μείνουν μακριά από χημικές θεραπείες, που συχνά προκαλούν ευαισθησία και πόνο στα δόντια, υπάρχουν αποτελεσματικές φυσικές λύσεις για λευκά δόντια. Δώστε προσοχή στα 7 «Ναι και Όχι» της διαδικτυακής εφημερίδας Healthy Living και αποκτήστε το φυσικότερο λευκό.

· Ναι: Τραγανά φρούτα και λαχανικά Είναι οι φυσικές οδοντόκρεμες. Φρούτα και λαχανικά όπως το μήλο, το σέλερι, το καρότο έχουν χάρη στην λειαντική τους δράση την ικανότητα να απομακρύνουν από την επιφάνεια των δοντιών τους λεκέδες που αφήνουν οι τροφές. Έτσι τα δόντια μας μοιάζουν πιο λευκά και λαμπερά, χωρίς να καταστρέφουν την αδαμαντίνη (σμάλτο) των δοντιών. Όσο πιο τραγανά, τόσο καλύτερα.

· Ναι: Οδοντικό νήμα Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το βούρτσισμα των δοντιών 2 – 3 φορές την ημέρα είναι αρκετό. Κι όμως δεν φτάνει. Χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα που εισχωρεί ανάμεσα στα δόντια, απομακρύνουμε τα υπολείμματα και τους λεκέδες. Ως αποτέλεσμα το χαμόγελό μας δείχνει αμέσως λευκότερο.

· Δοκιμάστε το: Τυρί Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι τρώγοντας λίγο τυρί μετά από κάθε γεύμα, βοηθούμε στην πρόληψη της τερηδόνας και την αναδόμηση της αδαμαντίνης των δοντιών. Ανάλογα στοιχεία έχουν προκύψει επίσης για το γάλα και το γιαούρτι, που διατηρούν τα δόντια λαμπερά και δίχως αλλοιώσεις (π.χ. τρύπες), χάρη στα μεταλλικά στοιχεία ασβέστιο και φώσφορος, που περιέχουν.

· Δοκιμάστε το: Τσίχλα ξυλιτόλης χωρίς ζάχαρη Η ξυλιτόλη αποτελεί ένα φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης, που έχει την ικανότητα να προλαμβάνει την δημιουργία πλάκας, σε αντίθεση με την κοινή ζάχαρη. Επίσης, ουδετεροποιεί το pH του στόματος και βελτιώνει την παραγωγή σιέλου. Το σάλιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το φυσικό καθαριστικό του στόματος, εισχωρώντας σε όλες τις ρωγμές των δοντιών. Προσοχή όμως, γιατί καθαρίζοντας τα δόντια από τροφές, μεταφέρει βακτήρια στην στοματική κοιλότητα. Δεν ξεχνάμε λοιπόν, ποτέ το βούρτσισμα, το λιγότερο 2 φορές την ημέρα.

· Δοκιμάστε το: Φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας Όχι δεν είναι όνειρο! Αν και δεν είναι απολύτως επιβεβαιωμένο, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι φράουλες βοηθούν στην λεύκανση των δοντιών. Συγχρόνως, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο φλοιός του σπόρου κακάο, από τον οποίο φτιάχνεται η σοκολάτα, διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Δοκιμάστε λοιπόν, αυτό το γευστικό συνδυασμό, αλλά μην ξεφύγετε βάζοντας σε κίνδυνο την σιλουέτα σας.

· Όχι: Μαγειρική σόδα (baking soda) Παρά την ιδιότητα της μαγειρικής σόδας να λειαίνει την επιφάνεια των δοντιών και να αφαιρεί τους λεκέδες, δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για μεγάλη διάρκεια. Η ισχύ της είναι τέτοια, που είναι πιθανό να καταστρέψει την αδαμαντίνη των δοντιών, κάνοντάς τα τελικά να φαίνονται πιο σκοτεινά. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιούμε οδοντόκρεμες που περιέχουν μια κλινικά ελεγμένη ποσότητα αυτού του συστατικού.

· Όχι: Ξύδι και λεμόνι Η συνήθεια πολλών ανθρώπων να χρησιμοποιούν χυμό λεμονιού, μηλίτη ή ξύδι για να λευκάνουν τα δόντια τους μάλλον έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η όξινη φύση τους πιθανώς καταστρέφει το σμάλτο.

Όσες φυσικές ή χημικές θεραπείες και αν ακολουθήσουμε προκειμένου να έχουμε ένα όμορφο λευκό χαμόγελο, δεν θα το πετύχουμε αν δεν φροντίζουμε την υγεία των δοντιών μας. Όσο λευκά κι αν είναι, αν δεν είναι υγιή, δεν θα είναι όμορφα και γοητευτικά.
 
 
 
πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin