Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Αναβιώνει ο «δράκος» του Σέιχ Σου

 
Στο σανίδι μεταφέρεται μια από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις που συγκλόνισε την Ελλάδα
Ο serial killer που στοίχειωσε στις συνειδήσεις όχι μόνο των Θεσσαλονικιών αλλά και όλων των Ελλήνων για τα φρικιαστικά εγκλήματα που διέπραξε, θα «ζωντανέψει ξανά», όπως και οι μνήμες της εποχής μέσα από μια θεατρική παραγωγή που βασίζεται στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου»...

Μέσα σε δέκα κεφάλαια, ο Κοροβίνης παρουσιάζει την ιστορία όπως καταγράφηκε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, με αναφορές εννέα προσώπων που γνώρισαν τον «δράκο» και τα οποία φωτίζουν τις σκοτεινές ή ακόμα και τις καλές πτυχές της προσωπικότητας του.

Πριν από σαράντα χρόνια στο Σειχ Σο, το μέρος που συνδέθηκε με το όνομα του, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, που κατηγορήθηκε ως «δράκος», στάθηκε απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα. Είχαν περάσει εννέα χρόνια από τη διάπραξη των φοβερών εγκλημάτων που είχαν σπείρει τον τρόμο στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και δύο χρόνια από την καταδίκη του τετράκις σε θάνατο από το Πενταμελές Εφετείο της συμπρωτεύουσας.

Όλα ξεκίνησαν το 1959 όταν τρεις εγκληματικές ενέργειες σκόρπισαν τον πανικό στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως όλοι υποψιάζονται έναν «δράκο» που ρίχνει την εφιαλτική σκιά του πάνω από την πόλη. Η αστυνομία δεν μπορεί να βρει άκρη. Ο φόβος εισβάλλει στις ψυχές των ανθρώπων και «σκοτώνει» την καθημερινότητα τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα φόβου, συνελήφθη το 1963 ο 24χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης επειδή μπήκε μεθυσμένος νύχτα σε ορφανοτροφείο σε «αναζήτηση γυναίκας». Η δίκη έγινε το 1964 και ο Αρίστος καταδικάστηκε σε 9χρονη κάθειρξη για εξαναγκασμό σε ασέλγεια μιας τροφίμου. Όμως κατά την ανάκριση ομολογεί ότι είναι ο «δράκος» του Σέιχ Σου κι έτσι ακολουθεί η εκτέλεση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Espresso», θα ανεβεί σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας το έργο που αναφέρεται στη δράση του Παγκρατίδη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Ζούλια, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Πέτρος Ζούλιας είναι σε συζητήσεις και με τη Νένα Μεντή, που θα ερμηνεύσει το ρόλο της Σύλβας, μιας τραγουδίστριας σε λαϊκό κέντρο που διηγείται τη δυνατή γνωριμία της με τον Αρίστο, που τον είχε αγαπήσει πολύ.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin