Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Όλα τα λεφτά της Εκκλησίας στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Εντάσεις, διχογνωμίες αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις προκάλεσε στους κόλπους της Διοικούσης Εκκλησίας επιστολή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, ο οποίος επιστρατεύοντας έναν νόμο του 1950 ζητάει να μεταφερθούν όλα τα αποθεματικά των Ενοριών, των Μονών και των Μητροπόλεων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
PROVOPOYLOS 300x234 Όλα τα λεφτά της Εκκλησίας στην Τράπεζα της Ελλάδος! 
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που ακριβώς αποσκοπούσε η κίνηση του κ. Διοικητή, αλλά γνωρίζουμε ότι θα γέμιζε τα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος με περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ, τη στιγμή κατά την οποία κάποιες ιδιωτικές τράπεζες θα “στέγνωναν” περισσότερο από αποθεματικά.
 
Η επιστολή του κ. Προβόπουλου διαβάστηκε στην Ιερά Σύνοδο αλλά ποτέ δεν δόθηκε στα χέρια των Επισκόπων. “Δεν μας έδωσαν την επιστολή γιατί είναι καταγεγραμμένη στο απόρρητο πρωτόκολλο της Συνόδου” εξηγεί κορυφαίος Ιεράρχης. Η ίδια πηγή επεσήμανε οτι το ποσό με βάσει με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια ευρώ! “Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσα είναι τα αποθεματικά των Ναών, των Μονών και των Μητροπόλεων αλλά το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που φημολογείται μπορεί να υπολείπεται κατά πολύ της πραγματικής εικόνας…” σημειώνει συνομιλητής του Αρχιεπισκόπου ο οποίος  μάλιστα έχει εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την παρέμβαση Προβόπουλου.
Η κίνηση αυτή-όπως υποστηρίζουν οικονομικοί παράγοντες της Εκκλησίας της Ελλάδος- θα προκαλέσειντόμινο εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα αφού τα χρήματα αυτά είναι κατατεθειμένα σε διάφορες ιδιωτικές τράπεζες. Το ζήτημα το συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, αλλά ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε κατηγορηματικά οτι γνωρίζει κάτι για την κίνηση Προβόπουλου. Παράλληλα δεν δεσμεύθηκε ότι θα επιχειρήσει να λύσει το ζήτημα.
“Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε κάτι απο το να μην υπακούσουμε  και να αγνοήσουμε παντελώς την επιστολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος” εισηγούνται κορυφαίοι Ιεράρχες στον Αρχιεπίσκοπο.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό οτι το ζήτημα θα τεθεί και θα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο στις 14 Ιουνίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο λόγω της αδυναμίας μετακίνησης του κ. Ιερώνυμου.
Επίσης αρκετοί είναι οι Μητροπολίτες οι οποίοι προτίθενται να ζητήσουν απο τον Αρχιεπίσκοπο να τους ξεκαθαρίσει εάν και ποιες συμφωνίες έχει συνάψει με τον κ. Παπανδρέου σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία.
Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται οτι το γεγονός της μη πρόσληψης Ιερέων έχει αναγκάσει τον κ. Ιερώνυμο να συμφωνήσει για παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της Εκκλησιαστικής περιουσίας με αντάλλαγμα νέες προσλήψεις.
Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης:  το θέμα της κάρτας του πολίτη και  η υποχρεωτική δωρεά σώματος, νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των Επισκόπων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin